Home [njuz] Dobre vibracije u regionu

Dobre vibracije u regionu

39
0

U okviru Kancelarije za mlade Novog Beograda deluje neformalna grupa „Dobre vibracije“ koja se bavi uspostavljanjem saradnje među mladima različitih grupa i to na osnovu nenasilne komunikacije, konstruktivnog rešavanja sukoba i kreativnog izražavanja. Autor i koordinator ovog projekta, Marija Jelić, kaže da je cilj projekta komunikacija i tolerancija među mladima, na svim poljima: nauci, društvu, kulturi i neformalnom druženju.

– Projekat nosi naziv Dobre vibracije jer naša želja je da širimo pozitivne vibracije i odnose među mladima iz republika bivše Jugoslavije. Program će trajati tri dana, za vreme trajanja Dana Evrope, u okviru kog će se održati tribine čiji je cilj lakša integracija u Evropu. Verujem da mi mladi možemo da ovaj put u velikoj meri olakšamo – za Danas kaže Marija Jelić.

Prvu tribinu počeće direktorka Kancelarije za evropske integracije, Milica Delević, na kojoj će biti reči o položaju mladih u regionu. Oni će pričati o pozitivnim iskustvima koja su stekli u kontaktima sa svojim vršnjacima. Narednog dana održaće se tribina o položaju mladih sa bilo kojom vrstom hedikepa, kako bi programom bile obuhvaćene sve posebne grupacije mladih.

Pokrovitelj trodnevnog programa su Narodna kancelarija i predsednik Srbije. Očekuje se da će predsednik Boris Tadić otvoriti ili zatvoriti ovaj skup. Projektu „Dobre vibracije“ podršku su dali predstavnici svih zemalja učesnica i resornih ministarstava.

– Neformalni deo programa odvijaće se na utakmicama sa poznatim ličnostima, uglavnom političarima, kako domaćim tako i sa rukovodiocima iz gostujućih zemalja. Osim toga, planiran je koncert u Studentskom domu na kom će biti više od 500 učesnika, uključujući mlade neafirmisane bendove. Učešće su potvrdili Hari Mata Hari, Vlatko Stefanovski, Aki iz Parnog valjka, Bajaga i još uvek čekamo odgovor Bore Đorđevića – kaže Marija Jelić.Gosti Beograda tokom ova tri dana imaće priliku i da se voze brodom a uveče će svi zajedno spremati večeru za koju će svako doneti neko specifično jelo iz svoje zemlje.

Izvor:Danas