Home [njuz] Srbija raj za pedofile

Srbija raj za pedofile

268
0

 Srbija je raj za pedofile! Sve što perverznjak treba da uradi je da se "nakači" na internet i pronađe jedan od brojnih sajtova za "upoznavanje" – tamo tek stasale devojčice, od kojih su mnoge mlađe i od 15 godina, pokazuju svoje "atribute", nudeći i-mejl, brojeve telefona, pa čak i kućne adrese. – Ovde je nemoguće govoriti o zloupotrebi, kada ta deca očigledno svojevoljno postavljaju takve fotografije i komentare tako da je njihova namera savršeno jasna – kaže za Kurir psiholog dr Marina Arsenović-Pavlović. – Postaviti takve fotografije na internet znači – biti budala. Nažalost, roditelji teško da mogu da učine bilo šta da utiču na decu, jer mediji su glavni krivci za sve lascivnije ponašanje omladine. U eri kada je sve postalo dostupno i transparentno, nemoguće je mladima zabraniti da se ponašaju po ugledu na pojedine ličnosti kojima su preplavljeni televizijski programi.

Na mnogim domaćim i inostranim sajtovima za upoznavanje cveta ponuda maloletničke prostitucije, koja se od profesionalne na prvi pogled razlikuje samo po amaterskim snimcima, koje su devojčice napravile same, veb-kamerom ili digitalnim fotoaparatom.

"Ja sam atraktivna devojka, imam šesnaest godina i palim se na momke koji imaju puno love i luksuzan automobil. Treba mi lovica za školarinu, skuter, krpice, letovanje, zimovanje i skijanje. Ako želiš slatku, mladu i svežu plavušicu u svom krevetu, a možeš da ispuniš sve sto sam navela, javi se i pošalji mi sliku, jer ona može pomoći da izaberem baš tebe."

Ovo je samo jedan od bezbroj "oglasa" kakvi se mogu pročitati na sajtovima za "upoznavanje". Evo još jednog:
"'Mazica' (17 godina): Tražim starijeg situiranog muškarca koji bi mi ispunjavao hirove sad i odmah. Tražim vožnju, dopune, krpice, bukete, izlaske, a nudim usta, grudi, ribicu, guzu za svaki poklon. Neozbiljni, nepoverljivi, slabići i mislioci, zaobiđite me!"

Oglas "Mazice", s ostavljenim i-mejlom, za samo četiri dana pročitalo je više od 800 ljudi. S koliko njih je stupila u kontakt i šta je ugovorila, zna samo ona.
Da li je ovo prostitucija i da li su roditelji glavni krivci što ne znaju šta im deca rade na računaru, pitali smo psihologa Žarka Trebješanina.

– Srednjoškolci su radoznali, uzbudljivo im je da uskaču u razne virtuelne uloge, što je njima primereno i od njih očekivano ponašanje. Sajtovi za druženje imaju mnogo pozitivnijeg učinka na decu, ali su zloupotrebe i te kako moguće – objašnjava Trebješanin i kaže da su danas deca informatički pismenija ne samo u odnosu na roditelje već i od svojih nastavnika.
– Zato roditelji ne vide u kojoj meri može da bude ugroženo dete koje sedi kod kuće i igra se za računarom. Internet je sredstvo i kao takvo moguće ga je zloupotrebiti. Uvek su postojali mladi skloni egzibiciji i želji za slikanjem, ali sada je sve to postalo mnogo vidljivije. Većina ove dece nije ni svesna u šta se upušta.

Radoje Vuković, inspektor Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, kaže da je policija spremna da se obračuna sa internet manijacima koji zloupotrebljavaju maloletnike.
– Deca koja se pojavljuju kao žrtve često ni sama nisu svesna šta im se dešava pošto izvršioci koriste njihovo poverenje i krivična dela izvršavaju pod specifičnim okolnostima tako da su vrlo teška za otkrivanje. Oni su često iz bliskog kruga same porodice u kojoj se dete nalazi, ucenjuju žrtvu da će ispričati roditeljima "šta im dete radi", da će naneti neko zlo nekome ko ih nervira, stiču njihovo poverenje davanjem poklona, para, pažnje. Koriste se situacije u kojima se deca osećaju voljeno, pruža im se pažnja – objašnjava inspektor Vuković.

– Zloupotrebe je nemoguće eliminisati, ali mi se trudimo da ih svedemo na minimum – tvrdi Dejan Bizinger, direktor najpopularnijeg srpskog sajta za druženje i upoznavanje – "Karike".
Na pitanje kako je moguće da se na njegovom sajtu nalaze provokativne fotografije maloletnih devojčica Bizinger odgovara:
– Devojčice u kupaćim kostimima se mogu videti i na plaži, pa zašto ne bi i ovde? Na "Karikama" nećete videti fotografije devojaka u, recimo, toplesu. Mnogi nam čak kažu da smo previše rigidni i da radimo na svoju štetu, odnosno da nam se smanjuje broj korisnika jer naši moderatori uklone provokativnije fotografije čim uoče da ih je neko postavio. Za to je potrebno do sat vremena – objašnjava Bizinger.

Sprečavanje zloupotreba, tvrdi Bizinger, moguće je i postavljanjem "filter reči" i kontrolisanjem IP adresa. Naime, ako neki korisnik upotrebljava neku od nedozvoljenih reči ili se preko jedne IP adrese registruje više puta, moderatori će obaviti kontrolu i, ako im se učini sumnjivim, obavestiti Ministarstvo unutrašnjih poslova.
– Policiji takođe javljamo ukoliko neko od punoletnih osoba komunicira sa maloletnim. Međutim, problem je što takve osobe posle par izmenjenih rečenica predlože devojčicama da nastave dopisivanje preko, recimo MSN mesindžera i tada smo nemoćni – kaže Bizinger.

"GRUMING"
Sve veći problem je seksualno uznemiravanje poznatije kao "onlajn gruming", jer se izvršilac često krije iza lažnog identiteta.
U ovakvim slučajevima, kaže inspektor Vuković, izvršioci se preko internet servisa za druženje (Fejsbuk, Instant mesindžer…) predstavljaju kao osobe koje su slične onom profilu koje dete sa druge strane traži, komuniciraju sa njim, pokušavaju da steknu poverenje na razne načine, a nakon toga razmene fotografije sa porukom da, na primer, dete samo sebe slika, do ekstremnih situacija u kojima traže i konkretan kontakt sa detetom. Tada neretko dolazi do izvršenja teških krivičnih dela protiv polnih sloboda, života i tela.

ZATVOR I DO OSAM GODINA
Posedovanje i pribavljanje slika, audio-vizuelnih ili drugih predmeta pornografske sadržine nastale iskorišćavanjem maloletnika, prvi put je po Krivičnom zakonu Republike Srbije – krivično delo. Kazne su od šest meseci do osam godina zatvora, kao i novčane.
Izvršioci ovih krivičnih dela su osobe iz svih društvenih struktura, tako da ne postoji jasan profil, a motivi su takođe širokog spektra i predmet su psihološkog profilisanja izvršilaca od slučaja do slučaja.

MERE ZAŠTITE DECA:
– Ne postavljajte eksplicitne slike, nepoznatima ne dajte lične podatke, adresu stanovanja, broj telefona ili bilo kakve lične podatke!
Roditelji:
– Morate znati šta vam deca rade na internetu!
– Na najčešće korišćenim internet pretraživačima postoje opcije za blokadu pretraživanja seksualno eksplicitnih sadržaja kao i softveri koji služe za kontrolu i monitoring sadržaja koji deca posećuju! Koristite ih!

AMERIKANCI IH HVATAJU NA TV
"Drž' pedofila" bio je jedan od najgledanijih rijaliti programa na američkoj televiziji pre nekoliko godina, u kojem su producenti, uz pomoć tinejdžerki, zakazivali manijacima "randevu" preko interneta.
"Mama i tata su mi otišli na put, dođi slobodno", govorile bi devojčice/producenti.
Perverznjak bi, sav srećan, ušetao u kuću na datoj adresi, a dočekao bi ga maloletni predmet njegovih želja. Devojčica bi zatim obično pozvala pedofila u spavaću sobu gde su ga, na njegovo zaprepašćenje i nesreću, čekali kamere, voditelj emisije Kris Hensen i dežurna ekipa policije.

Izvor>Kurir