Home [stipendije] Konkurs za stipndije za osnovne studije

Konkurs za stipndije za osnovne studije

55
0

 Američki univerzitet u Bugarskoj objavljuje drugi krug konkursa za stipendirane osnovne studije za akademsku 2010/11. godinu. Studije su na AUBG izvode se na engleskom jeziku, a danas se na AUBG mogu studirati administracija biznisa, nauka o kompjuterima i informatika, evropske studije, ekonomija, istorija, informacioni sistemi, novinarstvo i mediji, matematika, političke nauke i međunarodni odnosi.

Proces nastave se izvodi po savremenim metodama i praksama američkih liberal arts univerzeteta. Tokom studija studenti AUBG imaju priliku da steknu radno iskustvo u raznim kompanijama širom sveta sa kojima ovaj univerzitet sarađuje, a u velikom broju slučajeva studenti nakon diplomiranja dobijaju zaposlenje u firmama u kojima su stažirali. Rok za prijavu za delimično stipendirane osnovne studije na AUBG je 1. april 2010. godine, ali kandidati koji konkurišu za punu stipendiju Instituta za otvoreno društvo treba dokumenta da pošalju do 1. marta 2010, zajedno sa prijavom za finansijsku pomoć (prijava se preuzima sa sajta AUBG).

Kandidati treba da popune on line aplikaciju i napišu on line esej (www.aubg.bg), prilože overene kopije tih svedočanstva iz prve tri godine srednje škole i njihov prevod na engleski kod sudskog tumača, da prilože dokaz o znanju engleskog jezika (TOEFL ili IELTS), kao i dokaz o položenom SAT testu. Kandidati iz Crne Gore i Srbije imaju pravo na besplatno polaganje SAT testa koji organizuje Američki savet za međunarodno obrazovanje.

Za besplatno polaganje SAT testa potrebno je registrovati se na sajt Američkog univerziteta u Bugarskoj www.aubg.bg/freesat do 20. januara, da bi se steklo pravo na polaganje SAT testa u prostorijama Američkog saveta za međunarodno obrazovanje u Beogradu.

Za kandidate iz Republike Srbije i iz Crne Gore, Američki savet za međunarodno obrazovanje pruža besplatno savetovanje za studije na AUBG i besplatno posredovanje u procesu prijavljivanja na AUBG.

Više informacija na: http://www.aubg.bg/ ili upitom na slavisa@americancouncilssee.org

S poštovanjem, Američki savet za međunarodno obrazovanje, Kraljice Natalije 68/8, 11000 Beograd Phone: 011 2657 362