Home [ mjuzik ] KONCERT NEAFIRMISANIH MLADIH BENDOVA U SUBOTICI

KONCERT NEAFIRMISANIH MLADIH BENDOVA U SUBOTICI

57
0

 U okviru programa promocije zdravih stilova života „Zdrav stil – moj stil“, koji finansira Ministarstvо omladine i sporta, a realizuju Grupa Proces, Omladina Jazas, Novosadski humanitarni centar i Regionalna kancelarija za mlade Subotica, u petak 18. decembra od 19:30 časova, u HKUD-u Bunjevačko kolo (Preradovićeva 4) biće organizovan koncert neafirmisanih mladih bendova koji su učestvovali na konkursu koji je osmislio i vodio Dejan Cukić.

Na koncertu će nastupiti bendovi Čarli Bi (Charlie B), Magma, Sviper (Sweeper) + domaća podrška. Koncert će biti organizovan bez služenja alkohola, kako bi se i na taj način poslala poruka mladima o zdravim navikama.

Posebno ističemo da će se u okviru ove akcije, pre početka koncerta, organizovati mini sajam omladinskih organizacija i institucija koje se bave mladima sa ciljem promocija zdravih stilova života i aktivizma mladih. Na ovoj akciji, mladi će biti dodatno motivisani da zdrav stil prihvate kao svoj stil života, jer će se deliti besplatne ulaznice za zatvoreni bazen i klizalište. Na akciji će učestovati subotičke omladinske organizacije, Regionalna kancelarija za mlade Subotica i Novosadski humanitarni centar, a podršku akciji je pružilo i JKP Stadion iz Subotice.

Koncert i ove propratne akcije predstavljaju samo jednu od aktivnosti u okviru realizacije programa „Zdrav stil, moj stil“, koji se realizuje u preko 80 gradova i opština uz podršku kancelarija za mlade, omladinskih organizacija i lokalnih samouprava.

Program „Zdrav stil – moj stil“ se realizuje u saradnji sa velikim brojem regionalnih i lokalnih Kancelarija za mlade, a njime će biti pokriveno preko 80 gradova i opština, obučeno oko 160 vršnjačkih edukatora, uključeno preko 50 omladinskih organizacija i nekoliko hiljada mladih. Jedna od centralnih aktivnosti u okviru programa je održavanje koncerata mladih neafirmisanih bendova koji su učestvovali na konkursu koji je osmislio i vodio Dejan Cukić, a koji će uz podršku lokalnih partnera, kancelarija za mlade i lokalnih samouprava biti održani do kraja godine i u Novom Pazaru i Subotici. Do sada, koncerti su održani u Užicu, Loznici, Kragujevcu, Novom Sadu i Leskovcu.