Home omladinska politika Pokrenuta procedura usvajanja Predloga strategije karijernog vođenja i savetovanja u Republici Srbij

Pokrenuta procedura usvajanja Predloga strategije karijernog vođenja i savetovanja u Republici Srbij

43
0

 Koordinacioni tim za izradu Predloga strategije karijernog vođenja i savetovanja u Republici Srbiji, uobličio je konačan tekst predloga ovog dokumenta i njegov akcioni plan za sprovođenje za period 2009-2014. godine, nakon obavljene javne rasprave i okruglog stola imajući u vidu sugestije stručnih ustanova i institucija pristiglih na adresu Ministarstva omladine i sporta. U skladu sa predviđenom procedurom, tekst predloga strategije je 27. novembra poslat na mišljenje relevantnim ministarstvima i drugim državnim institucijama. S obzirom na zakonom predviđena rokove za dostavljanje mišljenja, očekujemo da će konačan predlog strategije biti poslat na usvajanje Vladi Republike Srbije do kraja 2009. godine.  
 
Podsećamo da je proces javne rasprave trajao od 28. oktobra do 15. novembra. O okviru javne rasprave, 10. novembra u Sava centru, održan je okrugli sto oko koga su se okupili predstavnici institucija iz cele Srbije, zainteresovanih za temu karijernog vođenja i savetovanja.  
 
U tekst predloga strategije uključena je većina sugestija i komentara univerzitetskih centara za razvoj karijere Beograda, Novog Sada i Kragujevca, Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva (Kabinet potpredsednika Vlade za evropske integracije), udruženja građana, novinara i stručne javnosti. U ime koordinacionog tima ovom prilikom im se srdačno zahvaljujemo na doprinosu u izradi ovog strateškog dokumenta.