Home [konkursi] LABORATORIJA SLAVNIH 2010

LABORATORIJA SLAVNIH 2010

68
0

 „Laboratorija slavnih“ je inicijativa Festivala nauke u Čeltnemu u Velikoj Britaniji, a cilj ovog takmičenja je da podrži mlade naučnike (18-35 godina) da vizijom nauke dvadesetprvog veka inspirišu i izazovu maštu kod publike. Naš partner u ovom projektu u Srbiji je Radio-televizija Srbije.

Ovo takmičenje traži nova lica nauke koja će umeti da razviju svoje ideje i prezenterske veštine pred televizijskom publikom. Ovaj model je sličan televizijskim programima kao što su Pop Idol ili Mega Star – takmičar ima samo tri minuta da se dokaže pred stručnim žirijem, samo najbolji prolazi u sledeću rundu, a izlaganje treba da bude zabavno i originalno, naučno ispravno, ali i razumljivo za gledaoce koji se ne bave naukom.

Da biste učestvovali u "Laboratoriji slavnih" treba da imate više od 18 godina (i poželjno manje od 35) i treba da studirate, radite ili se bavite prirodnim naukama. To podrazumeva privatni i društveni sektor, studente, osobe koje rade u primenjenoj nauci, tehnologiji ili matematici. Ovo takmičenje otvara mogućnosti mladim naučnicima koji žele da razviju svoje komunikacijske veštine. Za više detalja, pogledajte uslove za prijavu učesnika.

Pobednik nacionalnog finala takmičenja u Srbiji, dobiće priliku da se u junu 2010. takmiči na međunarodnom FameLab finalu u Velikoj Britaniji, gde je prošle godine Mirko Đorđević, student molekularne biologije iz Požarevca osvijio titulu najboljeg komunikatora nauke. Pročitajte više o Mirkovom, i uspehu drugih prethodnih sezona pobednika "Laboratorije slavnih" u Srbiji.

Ukoliko želite da se prijavite za učešće u "Laboratoriji slavnih 2010", popunite prijavni formular i pošaljite ga zajedno sa svojom fotografijom (portret) na communications@britishcouncil.rs najkasnije do 31. januara 2010. Ako želite da saznate više o takmičenju, kontaktirajte nas ili posetite FameLab Serbia stranicu na Facebook-u.