Home [stipendije] Centar za učenje stranih jezika Berlitz obezbedio stipendije za 24 studenta

Centar za učenje stranih jezika Berlitz obezbedio stipendije za 24 studenta

69
0

 Centar za učenje stranih jezika Berlitz, za 24 studenta sa državnih fakulteta obezbedio je stipendije u visini od 200 evra. Edukacija studenata počeće u februaru.
– Ideja da se studentima dodele stipendije potekla je od činjenice da su studenti u našoj zemlji još uvek zapostavljena kategorija. Potom, oni su budući akademci od kojih će se u poslovnom svetu očekivati da imaju perfektno znanje u određenim oblastima, i minimum poznavanja bar jednog stranog jezika – ističe Mikela Bernaka, direktorka škole stranih jezika Berlitz.

– Upravo ta činjenica podstakla nas je da motivišemo mlade i da ih ohrabrimo da krenu putem znanja, tako što smo za 24 studenta obezbedili stipendije u visini od 200 evra,čime pokrivaju oko 60 odsto kursa. Ostatak bi platili po simboličnoj ceni od 170 evra i to na četiri rate – kaže direktorka Bernaka.

Da bi dobili stipendiju, studenti treba da budu na završnoj godini državnih fakulteta, i da pokažu minimum znanja nekog jezika (nivo 3) i da dobijeni vaučer iskoriste u roku od šest meseci od dana dobijanja. Studenti koji dobiju vaučer, a ne budu redovno pohađali kurs stranog jezika (80 odsto predviđenog broja časova), biće u obavezi da vaučer u punom iznosu vrate Berlitz školi.

Izvor:Danas