Home [konkursi] Konkurs za razvoj Android aplikacija

Konkurs za razvoj Android aplikacija

39
0

 Vip mobile je juče otvorio konkurs za razvoj aplikacija za 2009. Google-ov operativni sistem „android“ pod nazivom „Vip Android izazov”.
Ovo je prvi konkurs te vrste u regionu, koji za cilj ima pružanje podrške talentovanim lokalnim programerima. Konkurs je otvoren za sve građane Srbije starije od 18 godina. Autori odabranih 14 aplikacija osvojiće vredne nagrade iz ukupnog fonda od 20.000 evra, dok će najbolji rad biti nagrađen novčanim iznosom od čak 10.000 evra!

Sve aplikacije biće dostupne za besplatno ,,skidanje” na Android marketu, jedinstvenom mestu gde se trenutno nalazi preko 15.000 korisnih aplikacija. Korisnici širom sveta moći će da ih instaliraju na svoj Android telefon, bez obzira na tip uređaja koji poseduju ili mobilnog operatora čiju mrežu koriste.

Učesnici mogu poslati više od jedne aplikacije i svaka od njih ima šansu da pobedi. Nakon registracije na Vip mobile sajtu, kao programeri dobijaju specijalni popust za kupovinu bilo kog Android telefona iz Vipove ponude. Aplikacije koje ispunjavaju postavljene zahteve biće ocenjene prema unapred definisanim kriterijumima.

Registracija za učešće na konkursu će trajati do 31. decembra 2009. godine, dok je rok za dostavljanje aplikacija 31. januar 2010. godine.

Više informacija o konkursu „Vip Android izazov” na sajtu http://android.vipmobile.rs

Izvor: Studentski svet