Home [treninzi] Seminar “Stigma, HIV/AIDS i mediji”

Seminar “Stigma, HIV/AIDS i mediji”

47
0

 Pozivamo studente, postdiplomce i sve one koji se bave medijima i novinarstvom na seminar na temu "Stigma, HIV/AIDS i mediji", koji će se održati u ponedeljak 30. novembra 2009. godine, sa početkom u 9:30 časova, u Hotelu Palace (TV sala na međuspratu), Topličin venac 23, u Beogradu. Cilj ovog seminara je informisanje onih koji se bave medijima o problemima koji prate HIV, upoznavanje sa glavnim preprekama koje osobe koje žive sa HIV-om imaju u Srbiji, i da se govori o stigmatizaciji kao širem društvenom problemu, koji prati ne samo osobe koje žive sa HIV-om, nego i samu bolest.

Želja nam je da mediji pomognu borbu protiv HIV/AIDS-a i doprinesu smanjenju stepena stigme i diskriminacije koji su dokazano prisutni u našem okruženju.

Seminar organizuje Omladina JAZAS-a, koja, između ostalog, u Srbiji sprovodi projekat "Poboljšanje pravnog položaja ljudi koji žive sa HIV-om" , finansiranog sredstvima Evropske komisije.

Sve troškove pokriva organizator.

Molimo Vas da potvrdite svoje učešće na telefone: 011 330 2006, 062 330 098 ili na email: dejana.rankovic@jazas.rs, najkasnije do petka, 27. Novembra u 17h.

AGENDA

9:30 Dolazak učesnika i registracija

10:00 O projektu "Unapređenje pravnog položaja osoba koji žive sa HIV-om"

Dejana Ranković, mr ph, Koordinatorka projekta, Omladina JAZAS-a

10:15 "Zaštita ljudskh prava marginalizovanih grupa u kontekstu HIV-a"

G-din Marko A. Karadžić, Državni sekretar, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

10:45 "A muzika i dalje svira"

Prof. dr Viktorija Cucić, JAZAS

11:30 "HIV i mediji"

G-đa Tamara Skrozza, Novinarka nedeljnika Vreme

12:15 Diskusija

13:00 Ručak