Home [njuz] Saradnja Skupštine Vojvodine i novosadskog Univerziteta

Saradnja Skupštine Vojvodine i novosadskog Univerziteta

34
0

 Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši i rektor Univerziteta u Novom Sadu Miroslav Vesković potpisali su danas Sporazum o saradnji. To otvrara mogućnost organizovane posete studenata i profesora Skupštini, upućivanje studenata na profesionalnu i istraživačku praksu i edukaciju, kao i učešće studenata u pojedinim domaćim i međuregionalnim aktivnostima Skupštine. Sporazum predviđa i edukaciju poslanika i zaposlenih u Skupštini na Univerzitetu, učešće predavača sa Univerziteta u Novom Sadu u aktivnostima i skupovima koje organizuje Skupština, korišćenje bibliotečkog fonda Centralne biblioteke Univerziteta, kao i angažovanje studenata volontera u aktivnostima Skupštine.

Danas su dodeljeni i sertifikati učesnicima univerzitetskog programa radne prakse u Skupštini, Izvršnom veću i pokrajinskim organima uprave u školskoj 2008/09. godini.

Taj program organizovan je šestu godinu zaredom u saradnji Univerziteta, Skupštine i Izvršnog veća Vojvodine, uz organizacionu i ekspertsku podršku Misije OEBS-a u Srbiji.

Izvor: Beta