Home [stipendije] Pokrajina stipendira buduće novinare

Pokrajina stipendira buduće novinare

40
0

 Izvršno veće Vojvodine stipendiraće 42 studenta novinarstva i drugih medijskih struka neophodnih javnim glasilima, za šta je ove školske godine iz budžeta Pokrajine izdvojeno blizu tri miliona dinara, saopšteno je na današnjoj pres konferenciji.

Na konkurs koji raspisuje Pokrajinski sekretarijat za informacije, moći će da se prijave svi mediji u Vojvodini a pravila konkursa biće objavljena sutra na internet stranici tog sekretarijata i u listu Dnevnik.
Svi mediji sa sedištem na teritoriji Vojvodine moći će da predlože kadar koji im je neophodan, na osnovu čega će nadležna komisija odlučiti koji će studenti biti stipendirani.
Prema rečima pokrajinske sektretarke za informacije Ane Tomanove Makanove, od medija se traži da budu odgovorni, da planiraju unapred i procene koji stručni kadar će im biti potreban za dve ili tri godine.
"Da sam direktor onda bih ovo shvatila i kao preporuku i kao obavezu, jer radimo u njihovom interesu sa prve strane, a sa druge radimo u interesu građana Vojvodine u oblasti informisanja", izjavila je Makanova za RTV.
Ona dodaje da je ovaj konkurs korak ka odgovornijim i profesionalnijim medijima, jer svaka kuća koja se prijavi mora da stvori uslove za zapošljavanje tih novih kadrova.
Svi studenti medijskih struka, koji nisu na prvoj godini i nisu apsolventi, a studiraju na državnom ili privatnom fakultetu, moći će da se prijave za mesečnu stipendiju od  sedam hiljada dinara.

Izvor: Radio-televizija Vojvodine