Home [konkursi] SAVEZNA REPUBLIKA NEMAČKA – Konkurs za projekte na temu „Ljudska prava u...

SAVEZNA REPUBLIKA NEMAČKA – Konkurs za projekte na temu „Ljudska prava u prošlosti i sadašnjosti“

74
0

 Programska inicijativa „Europians for Peace“, koju podržavaju fondacija “Sećanje, odgovornost, budućnost“ i organizacija MitOst, finansira međunarodne projekte koje zajednički sprovode škole i organizacije mladih iz Nemačke, zemalja srednje, istočne i jugoistočne Evrope i Izraela, sa ciljem jačanja istorijske svesti i svesti o značaju poštovanja ljudskih prava kod mladih.
 

Fondacija “Sećanje, odgovornost, budućnost“  osnovana je 2000. godine sa zadatkom da obezbedi obeštećenje za lica koja su tokom Drugog svetskog rata bila na prinudnom radu u Nemačkoj i njihove porodice. Nakon što je 2007. godine okončala aktivnosti oko obeštećenja, podržava partnerske projekte između Nemačke i zemalja koje su tešlo propatile u vreme nacionalsocijalizma.
Ove godine tema konkursa  „Europians for Peace“  je „Ljudska prava u prošlosti i sadašnjosti“.
Predloge za projekte mogu da podnesu partnerske škole ili udruženja mladih (isključujući udruženja koja deluju među univerzitetima) starosti od 14 do 21 godine iz Srbije i Nemačke (moguće je da projekti budu i multilateralni, ali tako da učestvuju i mladi uz Nemačke). Projekti ne moraju biti izvedeni na nemačkom jeziku.
Rok za predaju nacrta je 15. januar 2010. godine, a sve dodatne informacije mogu se naći na sajtu:

http://www.europeans-for-peace.de.