Home [njuz] JobFair 09 – Kreiraj svoju budućnost!

JobFair 09 – Kreiraj svoju budućnost!

31
0

 JobFair 09 – Kreiraj svoju budućnost! je najveći projekat koji po peti put zaredom organizuju studentska udruženja Best Beograd (BEST – Board of European Students of Technology) i Istek Beograd (EESTEC – Electrical Engineering STudents' European assoCiation). Mnoge uspešne domaće i strane kompanije i studenti tehničko-tehnoloških fakulteta koji žele da pronađu posao ili da unaprede karijeru okupiće se  2. i 3. novembra 2009. godine u Zgradi tehničkih fakulteta, Bulevar kralja Aleksandra 73.

Cilj projekta je da pomogne sadašnjim i budućim mladim inženjerima da se informišu, edukuju i dođu do zaposlenja ili stručnog usavršavanja u okviru svoje struke. „JobFair – Kreiraj svoju budućnost!“ na najbolji način motiviše naše mlade akademce da ostanu u svojoj zemlji, pružajući im šansu da stečeno znanje primene u nekoj od kompanija koje imaju uspešno i zapaženo poslovanje na tržištu u Srbiji.

Ove godine 45 kompanija je uzelo učešće na Sajmu, među kojima je Holcim kao Zeleni pokrovitelj sajma, Vip, Veolia, S&T, E-Smart, JT International i Vast kao pokrovitelji i još brojne druge kompanije koje će studentima nuditi poslove ili prakse.

Studentima će biti omogućeno da za vreme, pre i posle Sajma na jednostavan način ostave svoju biografiju u našoj elektronskoj bazi (http://www.jobfair.rs/cv/index.php ), koja će biti dostavljena kompanijama učesnicama Sajma.

Pored toga studenti će imati priliku da prisustvuju brojnim radionicama na temu pisanja CV-ja kao i prezentacijama mnogih uspešnih kompanija koje posluju na našim prostorima. Na našem sajtu je otvorena online prijava (http://www.jobfair.org.rs/student/prezentacije.php )i trajaće do 31. oktobra.

Predstavnici Infostuda će, i ove godine, organizovati interaktivnu radionicu u vidu simulacija intervjua za posao. Simulaciju će biti održane drugog dana Sajma – 3. novembra, od 15 do 17 časova.  

Na ovogodišnjem Sajmu u okviru akademskog programa posvećenog ekološkim problemima organizuje se tribina pod naslovom „I otpad je energija!“ Tribina će se održati prvog dana Sajma, 2. novembra, sa početkom u 12 časova u Svečanoj sali Arhitektonskog fakulteta.

Cilj tribine čija je tema „Ako svet krizira, ne moraš i ti!“, koja će se održati 3. novembra u 12 časova u Svečanoj sali Arhitektonskog fakulteta, je da se dotakne teme koja je neizbežna ove godine – ekonomske krize, ali ne način na koji joj se obično pristupa, nego posmatrajući je kao dobru priliku za praksu kao put do posla.

Pored tribina, održaće se i debata sa tezom „Ekonomska kriza je prilika za zemlje u razvoju da napreduju“. Debata će biti 2. novembra u 16 časova u Svečanoj sali Arhitektonskog fakulteta. Na njoj će se čuti jaki argumenti za i protiv stava u naslovu, izneseni od strane članova debatnog kluba Fakulteta organizacionih nauka koji je osvojio brojna priznanja na međunarodnim turnirima.

Značaj projekta su prepoznali i podržali Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Privredna komora Srbije, Univerzitet u Beogradu, kao i svih deset tehničko-tehnoloških fakulteta Beogradskog univerziteta, sto je još jedan bitan pokazatelj sveopšte važnosti jednog ovako velikog projekta kao sto je sajam „JobFair – Kreiraj svoju budućnost!”.

Za više informacija posetite sajt www.jobfair.rs .

Dođi i kreiraj svoju budućnost!

Izvor: Infostud