Home [zabavnik] “Tvoje NE menja sve” – borba protiv droge

“Tvoje NE menja sve” – borba protiv droge

50
0

 Kampanja pod sloganom "Tvoje ne menja sve" počela je u ponedeljak na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu postavkom 3D hologramske instalacije u autobusu, a biće nastavljena u Novom Sadu, Subotici, Kragujevcu, Valjevu, Kruševcu, Nišu i Zaječaru.

Prema rečima ministra zdravlja prof. dr Tomice Milosavljevića, kampanja kojom počinje borba protiv droge, obuhvatiće osam gradova u Srbiji sa idejom da se pokrenu lokalne zajednice i da mladi osete da imaju kome da se obrate u sredini u kojoj žive.

Milosavljević je istakao da bi svi Beograđani narednih 15 dana trebalo da budu privučeni porukom "Tvoje ne menja sve", jer, kako je rekao, droga je velika pošast i kampanja se obraća i onima koji nisu probali drogu i onima koji jesu da bi se što pre odlučili da joj se odupru.

Prema podacima istraživanja Instituta za javno zdravlje "Batut", čak 15,1 odsto učenika prvih razreda srednjih škola navodi da su bar jednom upotrebljavali neku od psihoaktivnih supstanci, s tim što nešto veći procenat devojaka (15,3 odsto), nego mladića (14,8 odsto), prijavljuje upotrebu neke droge.

Izvor: Mondo