Home [njuz] Studenti “izgurali” svoje – upis godine na vidiku

Studenti “izgurali” svoje – upis godine na vidiku

41
0

 Predstavnici studenata Univerziteta u Beogradu i Ministarstva prosvete, usaglasili su zajednički predlog rešenja vezanih za zahteve akademaca prilikom upisa naredne školske godine, o čemu će morati da se izjasne i Senat Univerziteta u Beogradu, ali i Ministarstvo finansija.

"Na sastanku u Ministarstvu prosvete načelno je dogovoreno da se još jednom izađe u susret studentima prilikom upisa godine, ali će akademci znati na čemu su tek nakon sutrašnje sednice senata Univerziteta u Beogradu i pošto se o tome izjasni i Ministarstvo finansija", rekao je Tanjugu državni sekretar u Ministarstvu prosvete Radivoje Mitrović.

Na sednici Senata treba da bude analiziran i izveštaj fakulteta o prolaznosti studenata koji će biti od značaja i prilikom odlučivanja u Ministarstvu finansija o tome koliko će država moći da finansira zahteve studenata.

Ministarstvo finansija bi moglo o ovome da odlučuje već sutra, a potom bi se predlog našao eventualno i na sednici Vlade.

Na sastanku je rečeno i da će Ministarstvo prosvete sigurno finansirati određeni broj master i doktorskih studija.

Razgovori studenata i Ministarstva prosvete počeli su 5. oktobra. Svoje nezadovoljstvo uslovima upisa izrazili su do sada studenti arhitekture, fakulteta političkih nauka, FONA, Građevinskog, Pravnog fakulteta.

Izvor:RTV