Home [njuz] Startuju studentske igre BIG 2009

Startuju studentske igre BIG 2009

34
0

 U periodu od 16. do 19. oktobra, u Beogradu će se održati četvrte studentske Beogradske Internacionalne Igre – BIG 2009.
Ova manifestacija, koja ima tendenciju da postane jedan od najvećih studentskih događaja ovog tipa u Evropi, u ovom regionu sigurno već jeste, ove godine obuhvatiće takmičenja u sedam sportskih disciplina: malom fudbalu, košarci, rukometu, odbojci, ragbiju, skvošu i vaterpolu. Na BIG-u 2009 učestvovaće 400 studenata iz inostranstva i isto toliko studenata iz naše zemlje. Studenti učesnici 'BIG-a 2009' dolaze iz Engleske, Švajcarske, Slovačke, Poljske, Hrvatske, Slovenije, BiH, Bugarske, Rumunije, Izraela, Nigerije, Alžira, Crne Gore i Makedonije.

Ideja celog projetka, koji se realizuje pod pokroviteljstvom Univerziteta u Beogradu, Ministarstva sporta i omladine, grada Beograda i opština Stari Grad, Voždovac i Vračar, je da studenti iz Srbije predstave svoj Univerzitet, grad i zemlju u najlepšem svetlu i da svojim vršnjacima, budućim intelektualcima u svojim zemljama, prikazu pravo live Srbije.

Pored ovog doprinosa, u vraćanju Srbije na mesto kome zaista pripada, cilj manifestacije je druženje, povezivanje studentskih organizacija, organizovanje okruglih stolova, razmena studenata kao i sticanje novih iskustava, kako organizacionih tako i međuljudskih.

Izvor: B92