Home [ mjuzik ] Davorin Bogović kao Džoni Štulić

Davorin Bogović kao Džoni Štulić

79
0

 Ritam sekcija originalne postave Azre, bubnjar Boris Leiner i basista Mišo Hrnjak, zasviraće 15. oktobra u velikoj dvorani Doma omladine na koncertu pod nazivom Pozdrav Azri, a Džonija Štulića će tom prilikom pokušati da zameni bivši pevač Prljavog Kazališta Davorin Bogović.

"Povod za ovaj spektakularni koncert dve trećine originalne Azre je izuzetan – obeležavanje 30 godina od kako je bend Branimira Džonija Štulića objavio prvi singl A šta da radim/Balkan (oktobar 1979), jedno od najznačajnijih i najuticajnijih izdanja jugoslovenskog rokenrola!", saopštio je organizator Long Play.

Kao gosti su najavljeni Žan Jakopač, Miljan Bakić i Domagoj Vorberger.

Leiner je prvi koncert Pozdrav Azri u Beogradu priredio još 2001. godine u Klubu studenata tehnike, a već sledeće jeseni je u zagrebačkom klubu Tvornica upriličen koncert Tribute to Azra pod nezvaničnim nazivom "Džoni, vrati se".

Na njemu je Leiner, školovani vajar, izložio Štulićevu bistu, na šta je Štulić reagovao, rekavši kako bi Leiner "htio da budem mrtav!".

U decembru 2007. godine na još jednom od koncerata "Pozdrav Azri" Leineru se na pozornici zagrebačkog kluba Boogaloo pridružio basista Mišo Hrnjak, koji je poslednji put svirao sa njim i Štulićem još 1982. godine na Filigranskim pločnicima, da bi se potom povukao iz muzike, pridružio Jehovinim svedocima i otišao u inostranstvo.

Uskoro će biti poznate cene i način prodaje ulaznica za koncert u velikoj dvorani Doma omladine Beograda.

Izvor:Popboks