Home [konkursi] Poziv za učešće u projektu Karijer Akademija

Poziv za učešće u projektu Karijer Akademija

40
0

 Beogradska otvorena škola i portal za srednjoškolce Mingl pozivaju aktiviste lokalnih i regionalnih kancelarija za mlade uzrasta od 16 do 20 godina da se prijave za učešće na projektu: Karijer Akademija je obrazovni program koji će omogućiti da 25 mladih iz cele Srbije stekne praktične veštine za planiranje karijere na osnovu ličnih želja i potreba tržišta rada.

 

Odabrani polaznici će saznati više o koceptu karijernog savetovanja i informisanja, što će ih osnažiti da vršnjacima u svojoj zajednici pomognu da donesu odluke o odabiru profesije, obrazovanja i karijere.

Planirano je da polaznici koji uspešno završe obuku i steknu sertifikat budu prisutni u kancelarijama za mlade i pomažu vršnjacima u rešavanju karijernih nedoumica.

 

 

Projekat čine:

1. Dvodnevna radionica u Beogradu, u prvoj nedelji novembra, na kojoj će mladi biti upoznati sa konceptom karijernog informisanja, veštinama komunikacije i savetovanja, procesom planiranja i osmišljavanja karijere. Polaznici će učestvovati u radionicama o pisanju CV-a i simulaciji poslovnog intervjua.

2. Onlajn obrazovni program u trajanju od 6 nedelja, tokom kojeg će polaznici uz pomoć stručnjaka, aktivnom upotrebom interneta i praktičnim vežbama razviti svoje znanje oplaniranju karijere, traženju posla, karijernom vođenju i savetovanju.

Polaznici će izraditi i mini istraživanja o potrebama lokalnog tržišta rada, koja će biti objavljena u posebnoj publikaciji o zapošljavanju.

3. Vršnjačke radionice koje će biti organizovane u lokalnim kancelarijama za mlade tokom januara i februara, na kojima će se polaznici mladima predstaviti kao vršnjački savetnici za karijerno informisanje i distribuirati publikaciju o zapošljavanju.

Ako želite da naučite više o građenju karijere, traženju posla i tome kako da pomognete mladima da pronađu prave informacije, prijavite se za učešće na Karijer Akademiji! Potrebno je da imate između 16 i 20 godina i da ste već aktivni u jednoj od lokalnih ili regionalnih kancelarija za mlade.

Preuzmite prijavni formular za učešće na projektu, pažljivo ga popunite i pošaljite nam na adresu: akademija@mingl.org, najkasnije do 30. septembra 2009. u 17:00 sati.

Troškove smeštaja, hrane, prevoza i obuke snose organizatori. Za dodatne informacije o projektu možete nas nazvati telefonom na: 011/3061341, ili nam pisati na adresu: akademija@mingl.org.