Home [njuz] “Fejsbuk” pretnja po stabilnost parova

“Fejsbuk” pretnja po stabilnost parova

43
0

 Čuvena društvena mreža "Fejsbuk" koja ima 250 miliona korisnika u svetu može da bude opasna po stabilnost veza među parovima, pokazali su rezultati istraživanja grupe naučnika s univerziteta u Gelfu (Kanada).

Naučnici su došli do tog rezltata obavivši analizu ponašanja 308 studenata starosti od 17 do 24 godine, među kojima je bila 231 devojka i 77 mladića članova "Fejsbuka", prenela su francuska elektronska glasila.

Na početku istraživanja 50,5 odsto učesnika je bilo u ozbiljnim vezama, trećina nije bila u vezi, a 8,3 odsto je imalo vezu sa jednim ili više partnera. Istraživanje je, međutim, pokazalo da vreme provedeno u praćenju partnerovih "aktivnosti" na "Fejsbuku" povećava ljubomoru i sumnju, kao i da su učesnice u istraživanju koje su provodile više vremena u tom praćenju na "Fejsbuku" od učesnika bile ljubomornije od muškaraca.
"Fejsbuk" je, istovremeno, objavio i da je kupio veb sajt "FrendFid" koji funkcioniše manje više kao njegov veliki konkurent "Tviter". Radi se o sajtu koji omogućava korisnicima da prikazuju i dele sa prijateljima svoje aktivnosti na Internetu u realnom vremenu. Uprava "Fejsbuka" nije želela da za sada objavi iznos transakcije