Home [akcija] Međunarodni dan mladih

Međunarodni dan mladih

39
0

 Bački Petrovac, Pančevo, Obrenovac, Bačka Topola
Tema ovogoišnjeg dana mladih je "Održivost: Naš izazov. Naša budućnost." Održivost se ne odnosi samo za održavanje ekološke ravnoteže i obnovu, već i čitavo društvo i život. Negativni efekti neodrživog ponašanja vidljivi su na svakom koraku, čineći jasnu potrebu da se usvoji globalni osećaj društvene odgovornosti.
Aktivnosti u Obrenovcu na Međunarodni dan mladih, 12. avgust:

Međunarodni festival folklora ''Obrenovac nekad i sad'',  na kome učestvuju folklorne grupe iz Francuske, Poljske, Makedonije, Bugarske. Domaćini su KUD ''TENT'' i društva iz Obrenovca. 
19 časova – Folkloraši iz Obrenovca će sa svojim gostima, posle defilea kroz grad, odigrati mini koncert na gradskom trgu. 
Aktivisti KZM će, u iščekivanju što skorijeg dolaska na belu šengensku listu, usmeriti svoje napore na očekivanja od mogućnosti slobodnog putovanja kao i na podsticanje mladih da jednom kada budu mogli da putuju bez viza ne čekaju da skupe novac već da se odvaže da putuju jeftino. U sklopu tih napora, u saradnji sa Grupom 484, na gradskom trgu će se deliti Priručnik za jeftino putovanje, posetioci će imati priliku da svoje frustracije nemogućnošću putovanja bez viza napišu na platno ili kažu direktno u kameru.
20 časova –  koncert folkloraša nastavlja na klizalištu ispred SKC- Obrenovac, sa vatrometom na kraju.
 
Svi ste pozvani…
 
KUD TENT
SKC Obrenovac
Kancelarija za mlade GO Obrenovac

Bački Petrovac

 

 
 
 
Pančevo
 
 

Bačka Topola

Povodom Međunarodnog dana mladih 12.08.2009. Kancelarija za mlade opštine Bačka Topola organizuje otvorni dan u Opštinskoj upravi Bačke Topole za mlade, koji žive na teritoriji opštine Bačka Topola, u cilju da mladima približimo rad Opštinske uprave. Interes Opštinske uprave jeste da podrži mlade i bude im partner na putu promivisanja kvaliteta svega onog pozitivnog što mladi Bačke Topole rade.

Sve zainteresovane mlade očekujemo u Kancelariji za mlade opštine Bačka Topola u ulici Maršala Tita broj 30., 12.08.2009. od 9:00 do 15:00. Domaćini će biti Atila Fabrik, član Opštinskog veća zadužen za mlade; Ester Hajvert, predstavnik Sportskog Saveza Bačke Topole, i Gabriela Vanjur, koordinatorka Kancelarije za mlade opštine Bačka Topola. Za dodatna pitanja možete kontaktirati Kancelariju za mlade.