Home [zabavnik] Jeste li danas već nekog poljubili?

Jeste li danas već nekog poljubili?

45
0

 Ako niste, ne propustite da to učinite na 6. juli, međunarodni dan poljubaca. Keln je grad u kojem razmena poljubaca naročito ima težinu. Povoda ima dosta mada razlog da bi ste nekog poljubili nije uvek potreban, zar ne?

Metropola poljubaca Keln – pored kolonjske vode (Eau de Cologne), katedrale i karnevala, metropola na Rajni polaže pravo i na posebne kompetencije kada je ljubljenje u pitanju. S razlogom, smatra student Sebastijan Klajn koji kaže:

 

„Žitelji Kelna su već zbog karnevala eksperti za ljubljenje. Imaju čak i posebnu reč za poljubac“.

Spisateljka Nadia di Masi sa kolegom sa studija Arntom Kremerom izdala je vodič kroz grad pod naslovom „Poljupci u Kelnu“. Di Masi kaže:

„Svesni smo da Keln ima mnoge lepe strane. U gradu je mnogo romantičnih mesta. A mnogi čak ni ne znaju za njih, u prolazu često ih ni ne zapažamo. Naša knjiga trebalo bi da bude podsticaj da ljudi i sa te strane iznova otkrivaju Keln. Usnama, da tako kažem“.

Tu su i svedočanstva o velikim ljubavima u istoriji
 
Na primer, o Gebhardu fon Valdburgu. Ovaj kelnski nadbiskup pre pet vekova okačio je o klin biskupsku odeću i zaboravio celibat zbog izvesne Agnes sa kojom je posle živeo u srećnom braku.

U knjizi se ukazuje na restorane koji, prema oceni autora, posebno mame na poljupce. I naravno, detaljno je opisano 120 najromatičnijih mesta za poljupce širom grada. Na vrhu lestvice je desna obala Rajne sa pogledom na stari grad prilikom zalaska sunca. Nadia di Masi pominje još jedno mesto:

„Upravo smo u Gradskom vrtu. To je mali park blizu centra grada i tu je moguće ljubiti se u krošnjama drveća. Znači, moguće je popeti se u krošnju. Prvo se u radnji preko puta kupe „čokoladni poljupci“ i onda se u krošnji sa dragom ili dragim sladi tim čokoladnim i onim drugim poljupcima“, kaže di Masi.

Izvor:DW