Home [konkursi] Konkurs Fonda za mlade talente za stipendiranje najboljih studenata

Konkurs Fonda za mlade talente za stipendiranje najboljih studenata

40
0

 Fond za mlade talente Republike Srbije raspisao je konkurs za stipendiranje najboljih studenata na svetskim univerzitetima za školsku 2009/2010 godinu. Šansu da dobiju stipendiju imaju studenti završnih godina prvog stepena, kao i studenti drugog i trećeg stepena akademskih studija na svetskim univerzitetima, sa prosekom iznad 8.50, koji su prvi put upisali tu godinu studija u školskoj 2009/2010 godini.

 

 

 

Spisak zemalja je proširen u odnosu na prošlogodišnji konkurs, pa sada pored studenata univerziteta zemalja članica Evropske unije, priliku da budu stipendirani imaju i studenti univerziteta Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu (EFTA, čije su članice Norveška, Švajcarska, Lihtenštajn i Island) kao i vodećih svetskih univerziteta, kao što su Harvard ili Moskovski državni univerzitet.

Tekst konkursa zajedno sa spiskom vodećih svetskih univerziteta objavljen je na sajtu Ministarstva omladine i sporta, 

Konkurs je otvoren od 25. juna do 31. avgusta 2009. godine, a lista dobitnika biće objavljena na sajtu Ministarstva omladine i sporta.

Maksimalan iznos stipendije iznosi do 1.250.000 dinara, a konkurs obavezuje stipendirane studente da po završetku školovanja najmanje 5 godina rade u Republici Srbiji.