Home omladinska politika Otvorena osamdeset druga lokalna kancelarija za mlade

Otvorena osamdeset druga lokalna kancelarija za mlade

52
0

 U okviru realizacije Nacionalne strategije za mlade i opština Majdanpek 4. juna otvorila je Kancelariju za mlade. Kancelariju je svečano otvorila Ivana Kovačević, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta, osamdesetprvu u Srbiji.
Ovom prilikom Ivana Kovačević, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta istakla je da „upravo  lokalna politika prema mladima ponekad važnija i od nacionalne politike, jer velike strategije spušta na lokalni nivo, gde se preciznije identifikuju potrebe mladih na koje se zatim efikasnije može odgovoriti. Od velike važnosti je i sama inicijativa mladih na lokalu da podstaknu lokalnu samoupravu da im se pridruži u ostavrivanju zajedničkih ciljeva, a to je bolji položaj mladih  i informisanje mladih.“

Ova kancelarija za mlade baviće se realizacijom potreba mladih u opštini Majdanpek i biće na neki način posrednik u rešavanju njihovih problema, kao i realizacijom lokalnog akcionog plana prema mladima čija je izrada u toku. Za koordinatora kancelarije je imenovan Zoran Srbu.

Novotvorena kancelarija već ima realizovanu aktivnost iza sebe. U organizaciji Kancelarije za mlade u Majdanpeku održan je Prvog maja koncert grupe „Ateist rep“. Organizaciju ovog muzičkog dešavanja podržali su i udruženja građana Asocijacija za razvoj i „Eko 030“, koji su tom prilikom deliti propagandni materijal u sklopu kampanje „I ja sam mlad“ i akcije organizovane povodom Dana planete zemlje. Glavni sponzor ovog događaja bila je Opština Mjadanpek koja je i samo otvaranje kancelarije u potpunosti podržala.

Takođe tokom ove nedelje otvorene su i kancelarije za mlade u Alibunaru, Plandištu, Krupnju, Ljuboviji, Aleksincu i Beloj Crkvi, tako da se broj kancelarija za mlade koje su otvorene u Srbiji popeo na 82. Od velike je važnosti što su same lokalne samouprave prepoznale potrebu za otvaranje kancelarija u svojim opštinama i na taj način poslali jasnu poruku mladima da ih vide kao deo društva i sadašnjost lokalne zajednice kao i budućnost.