Home [konkursi] Konkurs za prijavu na treći ‘Vukovar film festival’

Konkurs za prijavu na treći ‘Vukovar film festival’

41
0

 Rok za prijavljivanje filmova na treći Vukovar film festival podunavskih zemalja, koji će biti održan krajem augusta, a ne početkom jula – kako je ranije planirano, produžen je do 1. jula.  Mogu se prijaviti autori dugometražnih igranih, kratkometražnih igranih i dokumentarnih filmova iz zemalja kroz koje protiče rijeka Dunav, odnosno iz Austrije, Bugarske, Hrvatske, Mađarske, Moldavije, Nemačke, Rumunije, Slovačke, Srbije i Ukrajine, kao i iz Bosne i Hercegovine, te Češke i Slovenije, koje su zemlje bliske Podunavlju. Takođe, biće uzete u obzir koprodukcije sa autorima iz svih tih zemalja, saopštio je Discovery film i video. Svaki autor u službenoj konkurenciji može imati samo jedan film. Pravo učešća u konkurenciji imaju filmovi koji su proizvedeni poslije 1. januara 2007. Filmovi moraju biti titlovani na engleskom jeziku. Filmove za selektora treba slati isključivo na DVD formatu.

Za selekciju, kao i za samu takmičarsku projekciju, treba poslati isključivo kopije filmova.

Svi DVD-jevi moraju biti ispravno označeni slijedećim podacima: naslov filma, ime i prezime redatelja, trajanje, c/b ili boja i vrsta zvuka.

Prijava filma, uz DVD s filmom, treba da sadrži: čitko popunjenu prijavnicu i biografiju i cjelovitu filmografiju reditelja, ukjučujući i popis nagrada.

Filmove za selekciju, sa cjelovitom prijavom treba poslati najkasnije do 01. jula.Sve troškove, kao i rizik slanja filmova, snosi pošiljalac. DVD kopije filmova, izabranih za takmičarski program, ostaju u arhivi organizatora.

Organizatori se obavezuju da kopije filmova neće koristiti u komercijalne svrhe, a zadržavaju pravo korištenja odlomaka iz filmova za prikazivanje na internetu i televiziji, u svrhu promocije festivala.

Prijavu za učešće moguće je preuzeti sa sajta VFF-a www.vukovarfilmfestival.com, na kojem se nalazi i Pravilnik. Treći Vukovar film festival biće održan od 26. do 30. augusta 2009 godine.

Osim najboljih recentnih filmova iz podunavskih zemalja, organizatori su najavili i bogat prateći filmski program, premijere najnovijih svjetskih hitova, te specijalni program namjenjen djeci, kao i malu školu scenarija. Ove godine zemlja partner je Nemačka.