Home [njuz] Kud Idijoti u Beogradu

Kud Idijoti u Beogradu

91
0

 U petak 23. februara sa početkom u 21h u velikoj dvorani SKCa, legendarna grupa Kud Idijoti će održati završni koncert jednogodišnje ex-yu turneje povodom 25. godina postojanja benda. Idijoti su jedna od retkih grupa koja je uspela da preživi za sve ovo vreme i da konstantno povećava krug svojih obožavalaca na prostoru bivše Jugoslavije. Njihov karakteristićan zvuk protkan provokativnim i iskrenim tekstovima o temama koje dotačinju kako pojedica tako i društvo u celini pleni svakog ko sluša gitarsku muziku. Bend je ostavio toliki trag u muzici da je mnogo grupa izjavljivalo da su nastali nakon slušanja njihovih pesama i odgledanih koncerata.

Po rečima kritike Kud Idijoti su jedan od najboljih koncertnih ex-yu grupa svih vremena. Tu tvrdnju su potvdili i njihovi fanovi koji su oduševljeni njihovim svirkama kao i atmosferom koja je vladala na koncertima, često u grupama išli iz mesta u mesto gde god bi grupa svirala, da bi sve to bilo formulisali čuvenom izrekom * Kud Idijoti tu i ja *. Jednostavno njihovi konceti nisu nikad isti a uvek nezaboravni i neponovljivi. Energija koja se razmenjuje izmedju njih i publike se i dan danas retko vidja na ovim prostorima. Poslednja svirka u Beogradu bila je krajem avgusta prošle godine u prepunoj basti KSTa, gde su opet potvrdili sve ono po čemu ih publika voli. Ovaj kao i većinu njihovih koncerata po ostalim mestima publika je proglašavala za koncerte godine.

Kud Idijoti već imaju toliko kvalitetnih pesama pa će shodno tome napraviti presek celokupne karijere i odsvirati sve svoje najveće hitove u koje spadaju svakako Bandiera Rossa, Bella Ciao, Za tebe, Minijatura, Hoćemo cenzuru, Kad sunce opet zadje. I pored toga što grupa ne nastupa često u istom mestu ovaj put su odlučili da počaste beogradsku publiku nezaboravnim koncertom i tako još jednom potvrde status koji uživaju kako kod publike, tako i kod kritike i kolega i zaokruže uspešnu jubilarnu koncertnu godinu. Kao i na svakom njihovom koncertu očekuje se da će i na beogradskom doći i veći broj fanova iz cele Srbije.

Ulaznice po ceni od 800 dinara u prvoj nedelji prodaje, 900 drugoj i 1000 din u trećoj mogu se naci na blagajni SKCa, Felix Shopu i KSTu. Uz prvih dvesta ulaznica kupci dobijaju poklon plakat.