Home [ volontiranje ] Volontirajte na EJP-u

Volontirajte na EJP-u

64
0

 Savez studenata Fakulteta tehničkih nauka danas od 10 do 14 sati u kampusu Novosadskog univerziteta organizuje prezentaciju i prijavu volontera za Evropsko juniorsko prvenstvo u atletici, koje se održava od 23. do 27. jula u Novom Sadu. Uz promociju ovog velikog sportskog dešavanja biće prezentovani volonterski programi koji su namenjeni prvenstveno studentima i mladima koji imaju vremena da se uključe u njegovu organizaciju.
– Želimo da što veći broj naših kolega, pre svega, shvati značaj Evropskog prvenstva, a onda, naravno, i da daju svoj doprinos njegovom održavanju i u najboljem svetlu prezentuju Novi Sad i celu Srbiju – kaže za „24 sata“ predsednik Savez studenata FTN-a Milinko Petrović.
Prema njegovim rečima, na Studentskom trgu će danas zainteresovane za volontiranje sačekati oko 40 promotera i promoterki koji će prezentovati ideju volontiranja i deliti propagandni materijal EJP-a.
– S obzirom na to da je sama ideja volontiranja u Evropi i svetu na mnogo višem nivou razvoja nego kod nas, ovim putem promovišemo i ideju da se studenti i građanstvo uključuje svojevoljno u projekte koji nisu finansijski motivisani, a doprinose zajednici i društvu u kojem živimo. Takođe, svim studentima koji se prijave za volontiranje na Evropskom prvenstvu, obezbeđena je oprema, dakle patike, šorts i majica sa amblemima prvenstva – dodaje Petrović.
Inače, volonteri će raditi na sportskim dešavanjima na Đačkom igralištu i stadionu „Karađorđe“, a potrebno je ukupno oko 500 ljudi. Jedan deo ih je već registrovan na Fakultetu fizičke kulture, a ostali će već od danas imati priliku da se prijave preko Saveza studenata. Na EJP-u će se okupiti više od 1.500 učesnika, što će biti novi rekord.

PODIGNUTI PALAC
U Australiji, SAD, Južnoj Africi, Singapuru i Novom Zelandu ima tri značenja. Koriste ga autostoperi, koristi se kao znak za OK, a kada se palcem snažno trzne naviše, znači uvredu.
U engleskom govornom području označava broj pet. Često se koristi i kao znak snage.

KRUG
U SAD i zapadnim kulturama smatra se skraćenicom za OK i znači zadovoljstvo, dopadanje.
U Francuskoj i Belgiji znači nula ili ništa.
U Japanu znači novac.

SRCE
Srce je znak koji u svim kulturama ima isto značenje i koji svi razumeju. Srcem se šalju poruke ljubavi i tople dobrodošlice.
To je način na koji će volonteri pokazati otvorenost Novog Sada i Srbije ka svetu.

V-ZNAK
Uobičajen je u Australiji, Novom Zelandu i Velikoj Britaniji gde se dlanom okrenutim unutra tumači kao psovka.
Vinston Čerčil je tokom II Svetskog rata popularizovao ovaj znak „V kao pobeda”
U nekim delovima Evrope označava
broj dva.