Home [njuz] Senat: Ko očisti godinu, može na master studije

Senat: Ko očisti godinu, može na master studije

36
0

 Senat Novosadskog univerziteta odobrio je svim studentima koji očiste završnu godinu nastavak školovanja na master studijama, a u narednom periodu će biti određene i budžetske kvote za taj program.
Prošle nedelje studenti treće godine psihologije štrajkali su i tri dana proveli na Filozofskom fakultetu zbog toga što za njih nije obezbeđen dovoljan broj mesta na master studijama. Ipak, oni su se izborili za jedan deo svojih zahteva, budući da će imati priliku da nastave školovanje.

Kako nam je rekao jedan od pokretača protesta, planirano je da zajedno sa kolegama sa ostalih fakulteta naprave veliki protest i blokadu pojedinih ulica i bulevara, ali zbog ove odluke Univerziteta, to se neće desiti. Akademci neće insistirati ni na određivanju budžetske kvote, jer su svesni da bi to u ovom momentu bilo nerealno.
– Iako je Odsek za psihologiju ponudio da sam finansira školovanje 20 najboljih studenata, Filozofski fakultet je to odbio, a problematično je i to što najbolji, ukoliko ih fakultet bude finansirao, neće imati prava na studentski dom, menzu i stipendije – kaže studentkinja Marija Stanojević.

Izvor:24 sata