Home [treninzi] CineExpress

CineExpress

44
0

 U periodu od 14. – 26. maja 2009. godine, organizacija KinoBuss iz Estonije putovaće od Niša do Maribora, preko Peći, Skadra, Cetinja, Mostara i Knina. U svakom gradu, KinoBuss ekipa održaće celodnevnu filmsku radionicu za srednjoškolce i studente na temu“bezbednost mladih”. Filmska radionica obuhvatiće teoriju filma, režiju, snimanje i montažu, a konačni proizvod radionica biće kratki filmovi i video radovi.

U saradnji NVO KinoBuss iz Estonije i NVO Fraktal iz Beograda, 14. maja 2009. u Nišu će biti organizovana jednodnevna filmska radionica za srednjoškolce i studente. Kroz raznovrstan kreativni program, niz radionica i diskusija, učesnici će imati priliku da usvoje nova znanja u oblasti audio-vizualnih umetnosti i stvaranja filma, ali i da razmene  ideje o tome kako mladi u Srbiji i jugoistočnoj Evropi razumeju pojam bezbednosti. Kao rezultat radionice, učesnici će snimiti zajednički ili više individualnih kratkih filmova ili/i video radova koji će u večernjim satima biti projektovani za širu publiku. Pored projekcije video radova, biće upriličena i besplatna projekcija filma “Milioner iz blata“, dobitnika nagrade Oskar.

Jednodnevna filmska radionica otvorena je za sve kreativne srednjoškolce i studente, zainteresovane da nauče više o fazama stvaranja filma i da se oprobaju u pravljenju kratkog filma ili video rada na temu “bezbednost mladih”. Jedini uslov za učestvovanje je osnovno poznavanje engleskog jezika.

Program filmske radionice: 

11:00 – 14:00 Filmska radionica (teorija filma i režija)

14:00 – 15:00 Pauza za ručak

15:00 – 16:30     Filmska radionica (snimanje)

16.30 – 19.00 Filmska radionica (montaža)

20:00 Projekcija video radova i filma “Milioner iz blata”

Prijavni formular:

Ime:

Prezime:

Adresa:

Broj telefona (mobilni i/ili kućni)

Godina rođenja:

E-mail:

Molimo sve zainteresovane da prijavni formular pošaljete
najkasnije do utorka, 12. maja 2009. na office@ngofractal.org