Home [konkursi] EXIT/A3.Format – A3:3E Konkurs za radove A3 formata na teme: životna sredina,...

EXIT/A3.Format – A3:3E Konkurs za radove A3 formata na teme: životna sredina, Evropa i evolucija

46
0

 Festival EXIT i art-dizajn kolektiv A3.Format objavljuju međunarodni konkurs A3:3E za mlade umetnike do 30 godina. Konkurs je otvoren za sve radove A3 formata na teme: životna sredina (Environment), Evropa (Europe) i evolucija (Evolution).
Prvo skinete templejt (TEMPLATE) sa a3format.org, zatim dizajnirajte, ilustrujte, fotografišite, pišite, pravite kolaže – sve vrste grafičkog izraza su dobrodošle.
Konkurs je otvoren do 20. maja, a radove možete slati na 3e@a3format.org.

Najbolji radovi biće izloženi na Exit festivalu od 9. do 12. jula u Novom Sadu.

Zaštita životne sredine centralna je tema predstojećeg festivala i jedan od najvažnijih problema današnjeg sveta. Svetska ekonomska kriza samo je podcrtala potrebu za odgovornijim odnosom prema sredini u kojoj živimo.

Budućnost Evrope kao političko-ekonomske tvorevine i kao simbola predmet je nebrojenih analiza i polemika. Evropa je simbol najozbiljnijih i najbizarnijih teorija od kraja istorije do sudara civilizacija. Ipak, iako još nisu jasne ni njene granice ni vrednosti na kojima počiva milioni žele da budu njen deo.

Ove godine navršava se 150 godina od Darvinove teorije o poreklu vrsta. Teorija evolucije otvorila je nauci puteve kojima je čovek drastično unapredio poznavanje sopstvene prirode. Vek i po kasnije milijarde se troše kako bi se ova teorija oborila, a milioni se protiv nje bore strašću kojoj je teško naći poređenje.

A3.Format je art-dizajn kolektiv osnovan sa ciljem da promoviše mlade dizajnere iz regiona Jugoistočne Evrope koji se bave nekomercijalnim dizajnom, pre svega preko bloga a3format.blogspot.com i sajta a3format.org.