Home [konkursi] Nevladine organizacije na desetom Exitu

Nevladine organizacije na desetom Exitu

37
0

   Festival Exit i Građanski pakt za jugoistočnu Evropu pozivaju nevladine organizacije iz Jugoistočne Evrope (Srbija, Crna Gora,   Hrvatska, BiH, Albanija, Makedonija, Bugarska i Rumunija ) da se tokom desetog Exita predstave posetiocima na Petrovaradinskoj tvrđavi. Za razliku od predhodnih godina, organizacije ne konkurišu za predstavljanje na NVO sajmu već pre svega na bini Agora, ali i na drugim festivalskim prostorima, u zavisnosti od predloga. Verujemo da je deseti EXIT prava prilika da od kvantiteta iskoračimo ka kvalitetu. Na predstojećem Exitu predstaviće se manji broj organizacija, ali ozbiljnijim programom.  
 
Ovogodišnji Exit posvećen je očuvanju životne sredine i najveći deo programa na Agori biće posvećen toj temi. To naravno ne znači da nismo otvoreni za druge za sve nas važne teme. Organizacije mogu da kokurišu sa predlozima radionica, debata, performansa ili bilo kojom drugom formom koju smatraju primerenom svom radu i našem festivalu.

U izboru organizacija vodićemo računa o sledećim kriterijumima:

•    Kvalitet programa i primerenost programa festivalu.
•    Dosadašnje aktivnosti organizacije na polju kojim se program bavi
 
Predlog programa, pored osnovnih podataka organizacije, treba da sadrži detaljan opis aktivnosti, neophodne tehničke uslove, broj učesnika i njihova imena.
 
Organizatori će odabranim organizacijama obezbediti osnovne uslove za rad kao i potrebne akreditacije.

Razmatraćemo isključivo prijave pristigle elektronskom poštom.

Prijave slati na e-mail: \n olja@citizenspact.org Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. , \n sandra@citizenspact.org. Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.  

Rok za prijavu je 30. april 2009.

Najkasnije do 12. maja 2009. godine biće odlučeno koje organizacije će se predstaviti na festivalu, a najkasnije nedelju dana kasnije sve organizacije koje su konkurisale biće obaveštene o rezultatima konkursa.