Home [zabavnik] Facebook ili učenje, pitanje je sad

Facebook ili učenje, pitanje je sad

56
0

 Želite da imate bolje ocene u školi ili na fakultetu? Provodite manje vremena na Facebook-u!
Najnovije istraživanje Ohajo državnog univerziteta pokazuje da studenti koji manje vremena provode na Facebook-u imaju više vremena za učenje i u proseku, mnogo bolje ocene. Međutim, ne računajte da će korisnici Facebook-a priznati svoj problem – čak 79 odsto učesnika u istraživanju izjavilo je da popularni društveni sajt ne utiče na njihove akademske obaveze.

– Ne možemo sa sigurnošću reći da korišćenje Facebook-a snižava ocene, ali indirektno utiče na smanjenje vremena i želje studenata za provođenje više vremena ’’nad knjigom’’, izjavio je Arin Karpinski, ko-autor istraživanja i student na doktorskim studijama na Ohajo Univerzitetu.

Takođe, istraživanje je pokazalo da se Facebook najviše sviđa, npr, budućim sistem administratorima i izvršnim menadžerima. Rezultati pokazuju da studenti naučnih disciplina, IT i tehnologije, inženjerstva, matematike i poslovnih studija više koriste Facebook u odnosu na studente društvenih i bioloških nauka.

Podsetimo, u februaru je Facebook proslavio petogodišnjicu postojanja, dok je u decembru dostigao brojku od dvostruko više korisnika u odnosu na najvećeg konkurenta, MySpace.com-a. Prošle nedelje, Facebook je dostigao 200 miliona korisnika.

Izvor: Economy