Home [treninzi] Kako stvoriti povoljniji privredni ambijent?

Kako stvoriti povoljniji privredni ambijent?

39
0

 Agencija za privredne registre u saradnji sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja, Poreskom upravom i USAID-om organizuje u sredu, 8. aprila, u hotelu "President", Sportski centar Kovilovo, celodnevni seminar za predstavnike medija na temu "Jednostavnijim procedurama do stvaranja povoljnijeg privrednog ambijenta". Neka od pitanja na koja će novinari koji prate ekonomske teme moći da dobiju odgovore od predstavnika organizatora seminara su kakva je strategija Vlade za razvoj malih i srednjih preduzeća, šta je regulatorna reforma i kako će biti sprovedena “giljotina propisa”, kako će jednošalterski sistem registracije doprineti skraćenju administrativnih procedura za registraciju preduzeća i povećati efikasnost u radu državne administracije i poreskih organa, koji su rezultati akcije NALED-a “Iz lavirinta” i slično.

Moderator seminara je ekonomski novinar Miša Brkić, urednik rubrike „Ekonomija i biznis“ u „Politici“, koji je u toku svoje bogate profesionalne karijere obavljao funkciju zamenika glavnog i odgovornog urednika „Ekonomist magazina“, dopisnika srpskog servisa „Glas Amerike“, pomoćnika glavnog i odgovornog urednika nedeljnika „Vreme“.

Za učesnike seminara obezbeđeni su autobuski prevoz, ručak u hotelu “President”, kao i gađanje glinenih golubova na strelištu za leteće mete, koje se nalazi u sklopu Sportskog centra "Kovilovo".

Akreditacija novinara je obavezna zbog celokupne organizacije i rezervacija mesta u autobusu, najkasnije do 6. aprila, u 15.30 časova, na telefone 334-76-34, 333-14-24 i 333-14-83

Izvor: Vlada Republike Srbije