Home [treninzi] Besplatan kurs za programere Rationala

Besplatan kurs za programere Rationala

44
0

 IBM u okviru Akademske inicijative za System z od utorka 31. marta do petka 3. aprila održava kurs Rationala na Matematičkom fakultetu u Beogradu. Na kurs su pozvani ne samo studenti sa Matematike već i sa ostalih fakulteta, kao i njihovi profesori i asistenti. Uz to, drugu polovinu pozvanih sačinjavaju IBM-ovi korisnici iz velikih preduzeća koja upotrebljavaju njegove centralne (mejnfrejm) računare. Učešće je potvrdilo šest fakulteta i osam preduzeća.

IBM Academic Initiative je program kroz koji IBM fakultetima širom sveta obezbeđuje širok spektar resursa i podršku kako bi pomogao obrazovanje studenata u veštinama zasnovanim na otvorenim standardima koje će im trebati u trci za svojim mestom u večito promenljivom svetu informacionih tehnologija.

Ovim programom IBM želi da doprinese i smanjenju efekata ekonomske krize. Veliki računar koji može da nosi desetine i stotine Windows servera (pored postojećih za Linux i Solaris) svakako smanjuje troškove održavanja i električne energije za rad servera i njihovo hlađenje. Besplatan kurs programiranja i okupljanje IT stručnjaka i studenata na jednom mestu na duge staze može da ima sličan rezultat.

Kurs se održava na Matematičkom fakultetu u sali 718 na IV spratu svakog dana od 14.00 do 20.00.
Predavač je Gisele Consoline iz ogranka Rational Technical Sales, IBM CEMEA. Predavanja će biti na engleskom jeziku.

31. mart – Essentials of Visual Modeling with UML 2.0
1–2. april – Essentials of Rational Unified Process v7.0
3. april – Discovering the Value of Model-Driven Development Using IBM Rational Software Architect

Organizatori kažu da kafa i napici nisu obezbeđeni, ali dobro obavešteni izvori tvrde da se ispred sale nalazi aparat sa napicima – ponesite sitniš vi koji ulazite! (M.V.)

Izvor:Mikro