Home [ volontiranje ] POČELA JE NOVA SEZONA VOLONTERSKIH KAMPOVA!!!

POČELA JE NOVA SEZONA VOLONTERSKIH KAMPOVA!!!

42
0

 Možda znate kako organizovati muzički festival u Hrvatskoj? Ili su vam interesantni stari drveni predmeti i bajkovite građevine u Francuskoj? Baka vam je prenela znanje o lekovitom bilju kojeg ima i u Češkoj? Voleli bi da pomažete meštanima na Rodosu? Ili ste veliki ljubitelj prirode pa želite da sadite drveće u Velikoj Britaniji?

POČELA JE NOVA SEZONA VOLONTERSKIH KAMPOVA!!!

Nije bitno da li ste već nekad to radili ili samo želite da probate. Nije potrebno članstvo u nekoj organizaciji ili udruženju. Bitno je da imate želju i volju da putujete, malo radite, upoznate nove ljude i doprinesete lokalnoj zajednici!

Kroz volonterske radne kampove želimo da približimo našim građanima druge kulture, poboljšamo razumevanje među ljudima, podstaknemo ih da se suoče sa svojim predrasudama i prošire svoje vidike. Na kampovima se okupljaju mladi iz različitih zemalja, tokom kojih zajedno žive i rade na rešavanju određenog problema u lokalnoj zajednici. Za uzvrat stiču i razmenjuju nove veštine, poznanstva, iskustva, osećaj da rade nešto korisno, i odlično se provode!

Posredstvom Volonterskog centra Vojvodine, mladi (ali i stariji ljudi dobre volje), petu godinu za redom, imaju priliku da učestvuju na nekom od 2000 kampova u preko 60 zemalja širom sveta, uz minimalne troškove i u društvu vršnjaka iz raznih delova sveta. Jedini troškovi koje volonteri imaju jesu 2500 din godišnje članarine (u šta su uračunati troškovi administracije i osiguranja volontera), vize i puta, a na izabranom kampu im je obezbeđen smeštaj i hrana. Broj kampova na koji se volonter može prijaviti je neograničen.

Više informacija o kampovima nalaze se na sledećoj Internet adresi http://volontiraj.rs/ser/kampovi.html, a detaljan način prijavljivanja na http://volontiraj.rs/ser/koraci.html.  Spisak svih dostupnih kampova se nalazi na sajtu međunarodne mirovne mreže Service Civil International čiji smo mi deo http://camps.sciint.org/ .

Sva eventualna pitanja možete slati na adresu  outgoing@volontiraj.rs ili pozvati telefon 021 549 197. Kancelarija Volonterskog centra Vojvodine se nalazi na adresi Takovska 5, a radno vreme je od 10h do 14h.

Ovog leta izgorite od volontiranja a ne od sunca!
 
Izvor:Moky