Home [konkursi] NAGRADNI KONKURS “1 9 8 9. – SLIKE PROMENA”

NAGRADNI KONKURS “1 9 8 9. – SLIKE PROMENA”

57
0

 EUSTORY mreža, međunarodna nevladina organizacija, poziva vas da učestvujete na nagradnom konkursu „1989. – SLIKE PROMENA“. Konkurs traje od marta do kraja juna 2009. godine, a namenjen je mladima iz svih evropskih država, koji su rođeni između 1980. i 1991. godine. Od učesnika se očekuje da u svom neposrednom okruženju pronađu jednu „sliku“,

jedno svedočanstvo promena koje na simboličan način predstavlja 1989. godina i da, u tekstualnom ili video formatu, naprave kratak rad o tome. Svoje radove autori treba da postave na veb sajt projekta (www.1989history.eu), a najuspešnije među njima očekuju vredne novčane nagrade.

„Slike“ iz različitih evropskih država daće jedinstveni kolaž o vremenu koje je za današnje generacije davna prošlost, a koje je obeležio slom komunizma u Evropi, otvaranje granica i uspon novih građanskih vrednosti i demokratije. Ovakav kolaž omogućiće svima koji su za to zainteresovani da iz različitih uglova sagledaju ovu važnu istorijsku pojavu i procene na koji način je ona uticala na različite evropske narode i države.

Više podataka o projektu, na engleskom jeziku, možete naći na www.1989history.eu