Home [zabavnik] Hardrok Brena

Hardrok Brena

40
0

 Lepa Brena, najveća folk zvezda stare Jugoslavije, postala je inspiracija za jedan neobičan muzički projekat. Naime, nezavisna izdavačka kuća „Dark Scene Records“ otvorila je konkurs za album na kojem će se svirati obrade pesama Lepe Brene. Poziv vredi za sve i glasi: „Rokeri, darkeri, pankeri – svirajte Lepu Brenu i šaljite pesme.“ – Na konkurs je zasad pristiglo 15 pesama, a prijavljeno je oko 30 – rekao je za „Alo!“ Miloš Obrenov, čelnik kuće „Dark Scene Records“, i dodao da je preslušao sve pesme.
– Najzanimljivija je obrada koju je uradio bend „Youth A.D.“ iz Srbobrana za pesmu „Čik pogodi“. Inače, nisam siguran da ću objaviti ovaj CD. Mi ni na koji način ne želimo da povredimo autorska prava Lepe Brene između ostalog zato što i nemamo mogućnosti da finansiramo ovaj projekat onako kako zahteva zakon. Ako se ipak desi, bićete obavešteni – obećao je Miloš i objasnio zašto baš Lepa Brena.
– Lepa Brena je jedna od ikona stare Jugoslavije i veliki fenomen, a kako se naša internet izdavačka kuća bavi isključivo regionom i bendovima iz ovog podneblja, došli smo na ideju da napravimo kontroverzan eksperiment. To je za njih veliki izazov, a i naš marketinški potez sa kojim se nadamo da ćemo malo više skrenuti pažnju na te bendove – zaključuje Obrenov.

Sa željom da čujemo reakciju gazdarice „Granda“, pozvali smo Brenu koja nam je rekla:
– Drago mi je što je moja muzika opstala. To dokazuju i ti mladi muzičari koji su umeli da prepoznaju energiju koju ja nosim i koja će ostati u mojim pesmama za sve generacije.