Home [akcija] Spisak učenika koji putuju u SAD, preko programa SYLP

Spisak učenika koji putuju u SAD, preko programa SYLP

78
0

 Obrenovac
Kancelarije za mlade opštine Obrenovca se krajem novembra prošle godine uključila u novi krug Programa omladinskih lidera u Srbiji: Serbia Youth Leadership Program – SYLP 2. Od 88 prijavljenih učenika/ca iz Obrenovca, 36 je prošlo u drugi krug selekcije. Nakon intervjua odabrano je 14 učenika iz, i prva grupa već u aprilu 2009. godine putuje u Sjedinjene Američke Države.
Spisak učenika:
I razmena – april 2009.
Vanja Jovanović
Lazar Belić
Živka Stanković
Miloš Marjanović
Jasmina Petrović
Aleksandra Đerić – adult

II razmena – septembar 2009.
Ana Ćirić
Mihailo Škorić
Ivana Mišković
Luka Živković
Jelena Matić
Bojana Ašković – adult

III razmena – oktobar 2009.
Milica Stanisavljević
Đorđe Jelesić
Ana Tešović
Andrijana Trkulja
Duško Krstić – adult

Milica Čolaković – ALTERNATE
Ana Miljojković – ALTERNATE

Nakon selekcije

Odabrani učesnici će dobiti informacione materijale nekoliko nedelja pre početka programa u SAD, da bi se mogli pripremiti za put, za učesnike koji budu primljeni na Razmenu 1 biće organizovan dvodnevni orijentacioni trening u Beogradu, u martu 2009. godine.

Očekujemo da će se učesnici vratiti kući sa znanjem, veštinama, novim idejama i entuzijazmom da u svojim školama i u svom gradu stvaraju pozitivne promene. To između ostalog podrazumeva pripremu, iniciranje i realizaciju različitih lokalnih inicijativa od strane učesnika programa, uz superviziju i mentorstvo Kancelarije za mlade. Na jesen 2009. biće organizovana povratna sedmodnevna poseta mladih i odraslih iz gradova u SAD koji su kao domaćini bili uključeni u program kako bi se bivšim učesnicima u programu pomoglo da nastave dalje sa svojim programima u zajednici.
Zahvaljujemo svima koji su se odazvali i učestvovali u selekcionom procesu. Onima koji nisu prošli poručujemo da ne odustanu, a učenicima/cama koji su prošli – ČESTITAMO!!!