Home [njuz] Festival Nauk nije bauk

Festival Nauk nije bauk

51
0

 Povodom 55 godina Gimnazije „Svetozar Marković“ organizovali smo festival “Nauk nije bauk”. Ideja nam je da približimo prirodne i društvene nauke i jezike, da podelimo svoja znanja i veštine sa posetiocima i da se zabavimo uz interesantne prezentacije.

Cilj festivala je da pokaže zanimljive strane škole i obrazovanja kroz razne eksperimente, predstave i učenička predavanja. Prikazaćemo hemijske oglede, fizičke ekpserimente i jezičke greške. Proputovaćemo zajedno zemljama Evrope i naučiti nešto o njihovim kulturama. Predstavićemo vam zbirku poludragog kamenja, korisne savete o biljkama i insektima i pronići u tajne brojeva i oblika. Izložićemo likovne radove naših učenika, predstavićemo talentovane muzičare, a videćete i sve naše borbe, nagrade, želje i putovanja koji su nam pomogli da postanemo bolji ljudi.

 

Festival će se održati 9. marta od 10 do 21 časova u prostorijama Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu. U toku festivala sve aktivnosti i prezentacije odvijaće se u učionicama, a učeničke prezentacije i predavanja učenika biće u učionici broj 10. Sva predavanja odvijaće se u zakakzanom terminu, dok ćete ostale eksperimente i prezentacije moći da posetite tokom celog dana.
Želeli smo da svojom kreativnošću iskažemo sve ono što smo naučili. Nadamo se da ćemo svi izaći iz ovog projekta pozitivniji, pametniji i sa novim znanjima koje ćemo podeliti sa vama.
Pozivamo vas da posetite naš festival i da zajedno sa nama uživate u ovim interesantnim prezentacijama.

Za više informacija posetite sajt Gimnazije „Svetozar Marković“
www.gsm-nis edu.rs

Izvor: Marija Stanojevic