Home [njuz] Povećan broj studenata koji će dobiti stipendije od opštine Inđija

Povećan broj studenata koji će dobiti stipendije od opštine Inđija

52
0

 Predsednik Opštine Inđija Goran Ješić doneo je danas odluku da broj studenata koji će za školsku 2008/09 godinu dobiti stipendije od opštine bude povećan sa 50 na 90 studenata koji su ispunili uslove konkursa.
Kako se navodi u saopštenju predsednika opštine, novac za dodatnih 40 studenata će biti obezbeđen smanjenjem plata funkcionerima u lokalnoj samoupravi i direktora javnih preduzeća.

"Stipendije će dobiti 90 studenata za šta će Opština izdvojiti 12 miliona dinara. Dodatna sredstva za 40 studenata, koji su zadovoljili kriterijume konkursa, obezbedićemo tako što ćemo smanjiti plate funkcionerima i direktorima javnih preduzeća za pet odsto", rekao je Ješić.
Prema njegovim rečima, postojala je i opcija da bude smanjena visina stipendija i da se na taj način obezbedi novac za sve studente, ali je namera lokalne samouprave bila da svi studenti dobiju pristojnu sumu novca sa kojom realno nešto mogu i da urade.
"Tako da smo doneli odluku da smanjimo plate funkcionerima i direktorima i taj novac uložimo u mlade, pametne i ambiciozne ljude, koji će sutra voditi ovaj grad i ovu zemlju", rekao je Ješić.
Stipendija za školsku 2008/09 godinu se isplaćuje u trajanju od deset meseci, počev od oktobra 2008. godine i zaključno sa julom 2009. godine.
Mesečno se isplaćuje 13.500 dinara po studentu, što za 90 studenata iznosi ukupno 12,15 miliona dinara na godišnjem nivou.
Ove godine na konkurs se prijavilo 158 studenata, a njih 90 je ispunilo uslove.