Home [ volontiranje ] Ti u akciji!

Ti u akciji!

46
0

 U NEDELJU 22. FEBRUARA 2009. VEGA OMLADINSKI CENTAR I NEFORMALNA GRUPA VOLONTERA TI U AKCIJI! ORGANIZUJU PROMOCIJU EVROPSKOG VOLONTERSKOG SERVISA I BOOKRELEASING PARTY.

Na Novobeogradskom splav-hostelu Arkabarka (www.arkabarka.net ) 22.II 2009. sa početkom u 17h održaće se promocija Evropskog volonterskog servisa EVS (http://ec.europa.eu/youth/youth-in-action-programme/doc82_en.htm). Volonteri iz Španije, Francuske, Italije i Grčke koji trenutno žive i rade u Srbiji predstaviće EVS kroz niz interaktivnih programa. Promociju EVSa pomogli su Volonterski Centar Vojvodine i Ministarstvo za omladinu i sport Republike Srbije.

Od 21h, održaće se promocija BOOKCROSSINGA (http:/bookcrossing.com/ ) : BOOKRELASING PARTY! Bookcrossing je onlajn zajednica za razmenu i praćenje knjiga, nastala 2001, i sada broji 748,220 članova iz preko 130 zemalja. U Beogradu trenutno postoji 177 Bookcrossera, a prostorije „Vega“ omladinskog centra na Arkabarci  su prva zvanično registrovana Bookcrossing zona u Srbiji. Svako ko želi može da dođe i donese jednu knjigu, uzme neku drugu na čitanje, upozna se sa drugim čitaocima i dobro se zabavi. Ulaz na sva dešavanja je slobodan.

Oba događaja održaće se u hostelu za mlade Arkabarka, koji se nalazi na vodi, na Dunavskom rukavcu, u parku Ušće u Novom Beogradu (preko puta SIV-a).   

                                                                                                           

"Vega" omladinski centar (www. vega.org.rs ) je neprofitna nevladina organizacija, osnovana 2000. godine u Beogradu, sa ciljem da kroz svoje delovanje otvori nove perspektive i doprinese kreativnijoj socijalizaciji mladih ljudi iz Beograda.

"Vega" svoje ciljeve postiže kroz programe usmerene ka: i) promovisanju tolerancije ii) pružanju platforme za razmenu informacija iii) organizaciju seminara i razmena mladih iv) promovisanju neformalne edukacije v) razvijanju kritičkog mišljenja.

Vega omladinski centar je od marta 2008. akreditovana EVS hosting/sending organizacija. Trenutno kod nas volontira Vasiliki Arvaniti, diplomirana istoričarka iz Atine, Grčka.

Evropski Volonterski Servis (EVS) je deo Youth In Action Programa (http://ec.europa.eu/youth/youth-in-action-programme/doc74_en.htm ) Evropskog Parlamenta i Komisije. To je program neformalne edukacije koji pruža priliku mladim ljudima da steknu životno i radno iskustvo, uče iz prve ruke o drugim evropskim kulturama i razviju socijalnu svesnost. Projekti u okviru EVS programa su otvoreni za sve mlade ljude od 18-30 godina, potpuno su besplatni (troškove boravka, puta i  edukacije pokriva Program), i traju od 2 do 12 meseci. Ovaj događaj je prilika za sve mlade Beograđane da se upoznaju sa volonterima iz drugih evropskih zemalja koji trenutno volontiraju u Srbiji kroz niz zabavnih, interaktivnih programa putem kojih će se informisati o mogućnostima koje pruža EVS ali i teškoćama života i rada u novoj zajednici sa kojima se volonteri suočavaju.

BookCrossing je način da podelite svoje knjige, očistite svoje police i sačuvate vredne resurse u isto vreme. Kroz ovu jedinstvenu akciju recikliranja, BookCrossing pruža šansu knjigama da krenu u život. Samo registrujte knjigu na bookcrossing.com i spremna je za avanturu!
Odaberite jednu svoju knjigu koju ste spremni da podelite sa drugima. To može biti neka koja vam se posebno dopala, ili neka koju nikad više ne želite da pročitate.

Ostavite svoju knjigu na Arkabarci, na klupi u parku, u autobusu, u prolazu. Pošaljite je prijatelju ili je sakrijte na poslu ili školi – gde god mislite da bi mogla da nađe novog čitaoca! Šta će se dalje dešavati sa njom je pitanje slučaja/ mậne/ sudbine, i ono što je najzabavniije je činjenica da nikad ne možemo da pretpostavimo gde će naše knjige otputovati. BookCrossing vam omogućava da pratite putovanje knjiga koje ste prethodno oslobodili kroz svet, od osobe do osobe.Pridružite se stotinama hiljada aktivnih BookCrossera svakodnevno u mnogim forumima na BookCrossing.com i podelite svoja mišljenja o omiljenim autorima, likovima i svemu što ima veze sa knjigama svih mogućih žanrova .
Uključite se u BookCrossing. Doprinesite tome da ceo svet postane biblioteka i podelite radost pismenosti sa drugima.

Čitanje postaje avantura uz BookCrossing!
Više informacija i neverovatnih biografija knjiga-svetskih putnika naći ćete na oficijelnom sajtu BookCrossinga http://bookcrossing.com/

  DOBRODOŠLI!