Home [konkursi] Konkurs Hrišćanskog kulturnog centra

Konkurs Hrišćanskog kulturnog centra

50
0

 Konkurs za učešće na tematskoj izložbi ikona i slika pod nazivom "Sveti apostol Pavle juče, danas i sutra" otvoren je do 20. aprila 2009. godine za sve autore, bez obzira na slikarsku tehniku, koji svoje radove treba da pošalju na adresu Hrišćanskog kulturnog centra u Beogradu. Odabrani radovi sa motivima lika i života apostola Pavla biće izloženi u maju ove godine, u galeriji "Progres", a povod za manifestaciju je 2000 godina od rođenja svetitelja i jednog od od utemeljivaća hrisćanstva.

Organizator konkursa i izložbe, Hrišćanski kulturni centar u Beogradu otvoriće manefestaciju po blagoslovu patrijarha Pavla i pod pokroviteljstvom Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke Srpske pravoslavne crkve.

Prema uslovima konkursa, prihvatljive su sve slikarske tehnike, stilovi i formati, uz obavezno poštovanje zadate teme.

Hrišćanskom kulturnom centru, kako je navedeno u konkursu, treba dostaviti najviše pet različitih reprodukcija radova, a na poleđini obavezno napisati naziv, tehniku i format rada, uz kratku radnu biografiju umetnika.

Hrišćanski kulturni centar, koji radi s blagoslovom patrijarha Pavla, osnovali su pravoslavni hrišćani raznih obrazovnih i starosnih profila.

Centar je civilna, a ne crkvena ili religijska institucija i njegov je cilj organizovano delovanje i udruživanje građana radi proučavanja i širenja hrišćanske kulture u svim njenim vidovima.

Pored istraživanja savremenih oblika religioznosti i njihovog uticaja na savremena društva, kao i uticaja religija na društva u tranziciji, Centar se bavi unapređenjem međuhrišćanskog i međureligijskog dijaloga i saradnje, organizovanjem i primenom hrišćanske terapije u lečenju ljudi od ratnih i drugih trauma i bolesti zavisnosti.

Predsednik Hrišcanskog kulturnog centra je protojerej-stavrofor Radovan Bigović, a članovi episkop požarevački i braničevski Ignatije, akademik Vladeta Jerotić, princeza Jelisaveta Karađorđević i operska diva Dragana Jugović-Delmonako.