Home [zabavnik] Učenici u Velikoj Britaniji nose pancire tokom nastave

Učenici u Velikoj Britaniji nose pancire tokom nastave

39
0

 U pojedinim školama u Velikoj Britaniji učenici tokom nastave nose pancire kao zaštitu od metka ili uboda noža, navedeno je u najnovijem istraživanju koje je sprovedeno na zahtev sindikata prosvetnih radnika.

Do ovog alarmantnog zaključka došlo se tokom istraživanja o uličnim bandama koje je sprovedeno na zahtev sindikata prosvetnih radnika (NASUWT). Istraživanje, podstaknuto rastućim nasiljem u urbanim sredinama, pokazalo je da se u poslednjih pet godina udvostručio broj dece mlađih od 16 godina uključenih u bande.
Britanski "Miror" navodi da nije redak slučaj ni da nastavnici oduzmu učenicima noževe ili šrafcigere, koje nose radi sopstvene zaštite.
"Članovi bandi su sve mlađi i opasniji i samo je pitanje vremena kada će neko biti ubijen u školi. Umesto da uče i druže sa vršnjacima, učenici se boje za svoju bezbednost i zbog toga nose pancire tokom nastave", navedeno je u studiji britanskih sindikata.
Predsednica sindikata prosvete Kris Kitis kaže da je đacima neophodna podrška policije, školskog veća i socijalnih službi.
"Oni ne mogu sami da se izbore sa ovim problemom. Prosvetari čine sve kako bi zaštitili učenike, ali potrebno je i da zajednica prepozna problem i pronađe rešenje", objašnjava Kris Kitis.

Izvor:Blic