Home [ volontiranje ] Konkurs za volontiranje u EU

Konkurs za volontiranje u EU

28
0

 Projekti „Mladi u akciji“ (Youth in Action), u okviru akcije „Evropski volonterski servis“ (European Voluntary Service) i „Mladi u svetu“ (Youth in the World) prezentovani su juče u Izvršnom veću Vojvodine.
Vladimir Pandurov, zamenik pokrajinskog sekretara za regionalnu i međunarodnu saradnju, najavio je da se tokom februara očekuje raspisivanje prvog konkursa u okviru IPA programa Hrvatska-Srbija, u okviru kojeg će se odvijati i volonterske aktivnosti. Cilj programa „Mladi u akciji“ je da podstakne osećaj aktivnog evropskog građanstva, solidarnosti i tolerancije među mladima širom Evrope. Pošto Srbija još nije članica EU otvorene su joj dve akcije od postojeće četiri iz ovog programa.
Prva se zove „Volonterska služba“ koja omogućava mladima da obavljaju volontersku službu u zemlji koju izaberu u trajanju od dva meseca do godinu dana. Druga se zove „Mladi u svetu“ u okviru koje postoje akcije poput razmene, treninga i obuke za određene veštine. Nakon završetka programa dobijaju se sertifikati, a sve troškove volontiranja finansira Evropska unija.