Home [njuz] Vetar u leđa talentima

Vetar u leđa talentima

66
0

 Uz prigodnu svečanost danas u podne u gradskoj kući gradonačelnik Miloš Simonović uručiće jednokratne novčane nagrade od po 50.000 dinara najboljim studentima sa svih fakulteta Univerziteta u Nišu.
Nagrade će dobiti Predrag Janjošević (Medicinski fakultet), Miomir Miljković (Građevinsko – arhitektonski), Jelena Zvezdanović (Ekonomski), Ana Stojanović (Mašinski), Miloš Petković (Elektronski), Radmila Milenković (Pravni), Jovana Nikolov (Prirodno-matematički), Mirjana Cvetković (Tehnološki fakultet u Leskovcu), Tijana Stanković (Učiteljski fakultet u Vranju), Milena Stanković (Fakultet zaštite na radu), Andrija Minčić (Fakultet umetnosti), Mladen Živković (Fakultet sporta i fizičke kulture) i Marko Perić (Filozofski fakultet).

Njih su za ove nagrade, za koje je grad iz budžeta izdvojio 650 hiljada dinara, predložili matični fakulteti.

– Briga o talentima se ovim ne završava. Jer i ove godine grad je obezbedio novac za stipendiranje najboljih srednjoškolaca, studenata i mladih sportista i za to je u ovogodišnjem budžetu opredeljeno 23,7 miliona dinara – kaže gradski većnik Miodrag Radović.

Načelnik Uprave za obrazovanje, kulturu i sport Nenad Gašević kaže da je za ovogodišnje gradske stipendije konkurisalo ukupno 450 kandidata, najviše studenata (preko 200), zatim mladih sportista (120) i srednjoškolaca (60), a posebna komisija će ovih dana saopštiti rezultate konkursa.

Gašević dodaje da se pored ovih nagrada i stipendija iz gradskog budžeta izdvajaju sredstva i za nagrade talentima koji na republičkim takmičenjima osvoje jedno od prva tri mesta, a novčano se stimulišu i odlasci na međunarodna takmičenja i stručna usavršavanja mladih talenata.

Pomoć fizičarima

Učenici specijalnog odeljenja darovitih fizičara pri Gimnaziji „Svetozar Marković“, kao i studenti fizike imaju od ove godine bolje uslove za nastavu naučno-istraživački rad jer je grad krajem prošle godine izdvojio 250 hiljada dinara za opremanje laboratorije za fiziku na Prirodno-matematičkom fakultetu (PMF).

Izvor: Glas javnosti