Home [njuz] Transparenti na Akropolju

Transparenti na Akropolju

51
0

 Demonstranti pozivaju na masovne demonstrancije i otpor
Demonstranti u Atini danas su postavili na Akropolju dva velika transparenta, pozivajući na masovne demonstrancije i otpor .
Oko 50 demonstranata danas je razvilo transparente oko zidina antičkog hrama. Na jednom transparentu reč otpor ispisana je velikim crnim slovima na grčkom, engleskom, italijanskom i nemačkom jezikom, dok se drugim pozivaju građani da se sutra okupe na demonstracijama širom Grčke.

Akciju su organizovali učenici i studenti Atine koji su za sutra najavili velike demonstracije u grčkoj prestonici, u okviru svakodenvnih protesta čiji je povod bila smrt 15-ogodišnjeg mladića, koji je poginuo 6. decembra u sukobu sa policijom. Ubistvo 15-ogodišnjeg Aleksandrosa Grigoropulosa izazvalo je nerede i proteste širom Grčke, podstaknute nezadovoljstvom građana radom konzervativne vlade i socijalnim i ekonomskim problemima. Više od 300 ljudi je privredenio ili uhapšeno zbog učešća u neredima u kojima je uništeno na stotine radnji i banaka. Demonstranti planiraju da danas na skupu ispred suda u Atini zatraže oslobađanje svih uhapšenih.

Izvor:TV Pink