Home [zabavnik] Putnici blokirali voz sa jednim vagonom!

Putnici blokirali voz sa jednim vagonom!

50
0

 Stotinjak revoltiranih putnika, mahom srednjoškolaca i studenata koji su se vraćali sa vikenda, u nedelju u 20.45 sati, blokiralo je prugu zbog toga što je voz iz Subotice kojim je trebalo da se prevezu do Novog Sada stigao u Vrbas sa jednim jedinim vagonom i to prepunim putnika.

Nisu odustali od blokade ni posle dolaska policije, a skonili su se tek posle obećanja da će se isti voz vratiti po njih jer im ni otpravnik ni policija nisu mogli garantovati da će redovni voz iz Subotice u ponoć stići na vreme. Blokadom su, kažu, hteli da opomenu, a već su napravili spisak i nameravaju da pokrenu privatnu tužbu protiv Železnica Srbije.
Iako je putnički voz Subotica – Novi Sad kojim se studenti iz Sombora, Crvenke, Kule i Vrbasa vraćaju na studije stigao na vreme, jedini vagon već prepun putnika nije mogao da primi nijednog od skoro stotinu putnika na vrbaskoj stanici. Ni uredno kupljene karte nisu pomogle.
– Bili smo revoltirani, jer ni u šinobus sa jednim punim vagonom koji ide iz Sombora za Vrbas nismo mogli da uđemo, pa smo do Vrbasa došli taksijem – kaže Tomislav Seman, student iz Kule. Njegov kolega iz Sombora, Nemanja Ristić kaže da je već uobičajeno da voz dolazi sa jednim vagonom.
Kada su videli da neće moći da uđu u voz, skoro svih stotinjak putnika stali su na prugu.
– Posle 20 minuta došla je policija. Kada smo odbili sa se sklonimo, pregovarali su sa otpravnikom kako bi nam garantovali prevoz. Putnički voz iz Subotice, koji po voznom redu dolazi u ponoć nekad kasni, a nekad ne dođe – kaže Tomislav.
Posle jednosatne blokade, voz je uz obećanje policije da će se vratiti po preostale putnike krenuo prema Novom Sadu.
Ibrica Stojan došla je da isprati petnaestogdišnju ćerku i njenu drugaricu, obe učenice srednje baletske škole.
– Studenti i učenici idu vozom jer je jeftiniji, pa ne razumem zašto železnica to ne iskoristi. Karta je tri puta jeftinija od autobuske, a zbog ovakvih slučajeva, ispada tri puta skuplje. Ovo nije prvi put da u udarnim danima vozovi saobraćaju sa jednim vagonom i da ljudi izgube živce – kaže Stojanova koja brine kako će njena maloletna ćerka stići do novosadskog naselja Satelit posle ponoći kada nema gradskih autobusa.
– Policija nam je rekla da zbog blokade možemo da budemo i krivično gonjeni, a kada smo ih pitali šta treba da radimo, rekli su nam da možemo da tužimo železnicu. Kao da ćemo tako rešiti problem – ogorčena je Stojanova i dodaje da su već počeli da prikupljaju podatke oštećenih putnika.

Nema dovoljno vagona s grejanjem i svetlom
Zaposleni na vrbaskoj stanici kažu da razumeju ogorčene putnike, ali da krivica nije njihova.
– Obećali su nam da će po putnike doći oba voza, i redovni iz Subotica, a vratiće se i onaj koji je otišao – kažu.
– Vagon bez svetla i grejanja ne može u saobraćaj – kaže jedan od otpravnika.

Izvor:Blic