Home [njuz] Novi student prorektor BU zvanično preuzeo dužnost

Novi student prorektor BU zvanično preuzeo dužnost

53
0

 Novi student prorektor Univezriteta u Beogradu Sonja Nektarijević najavila je juče da će njen prioritet u narednih godinu dana biti otvaranje pitanja korupcije na beogradskim fakultetima.
– To što se o korupciji na beogradskom Univerzitetu ćuti ne znači da takva pojava ne postoji – kazala je Nektarijevićeva

Ona je navela i da će se boriti za smanjenje školarina i podsetila da se za nižu cenu školovanja na fakultetima založio i ministar prosvete Žarko Obradović.

Nektarijevićeva je dodala i da će se zalagati za to da se broj bodova koji nose pojedini predmeti uskladi sa obimom gradiva i opterećenjem studenata.

– Studentsko opterećenje nije procenjeno kako treba pogotovo na tehničkim fakultetima. To je jedan od glavnih uzroka loše prolaznosti studenata – navela je student prorektor Univerziteta u Beogradu.

Ona je najavila i da će tokom decembra biti organizovan i seminar za studente prodekane i članove studentskih parlamenata na kojem će oni savladati veštine kojima će im pomoći da se kvalitetnije bore za interese studenata.

Nektarijevićeva će dužnost studenta prorektora obavljati narednih godinu dana.

Funkciju je od bivšeg studenta prorektora Marka Milutinovića zvanično preuzela na jučerašnjoj sednici Veća studenata prodekana.

Nektarijevićeva je student Farmaceutskog fakulteta, a za novog studenta prorektora izabrana je na prošlonedeljnoj sednici Saveta Univerziteta u Beogradu.
 

Izvor: 24 sata