Home [njuz] Najveći problem reforma obrazovanja

Najveći problem reforma obrazovanja

37
0

 Najveći problem studenata u Srbiji predstavlja reforma visokog obrazovanja, ocenili predstavnici studentskih organizacija povodom Međunarodnog dana studenata. Oni navode da reforma nije sprovedena na pravi način. Ministar prosvete Žarko Obradović tvrdi da će država nastaviti reformu visokog školstva i da će i dalje pomagati najbolje studente. "Vlada Republike Srbije će učiniti sve što može da poboljša materijalni položaj studenata", rekao je Obradović. "Videli ste i u ovim izmenama zakona o visokom obrazovanju da se nismo zadržali na pukom rešavanju njihovog statusa izmenom broja bodova potrebnih za upis godine, naprotiv, mi smo išli sa finansiranjem neke 5. godine", kaže Obradović.

"Sada smo sa studentima postigli jedan dogovor, a Vlada je to prihvatila i podržala da studentima plati godinu studiranja, odnosno one troškove kao da su na budžetu, onima najboljima. Tako da jednim praktičnim primerom pokazujemo da vodimo računa o studentima", kazao je Obradović.

Proslavu Međunarodnog dana studenata u tržnom centru Merkator organizovali su Savez studenata Beograda, Studentska unija Srbije i Beogradska poslovna škola.