Home [njuz] Reggae Contest 2007

Reggae Contest 2007

39
0

reggae1Reggae Contest (takmičenje), na kome svake godine učestvuje sve veći broj bendova iz Italije i drugih evropskih zemalja, postao je tradicionalni deo Rototom Sunsplash festivala. Prvi put ovo takmičenje je održano 2002. godine i od tada raste privlačeći sve više bendova iz cele Evrope. Događaj se tokom godina menjao ali je ostao veran ideji živih nastupa i originalnosti muzike i tekstova (obrade se ne prihvataju).

Reggae Contest 2007 je konačno dobilo evropsku dimenziju zahvaljujući „com_unity projektu“ koja je definisana u saradnji sa nekim od najznačajnijih festivala na kontinentu. Nagrada nije samo nastup na main stage Rototom festivala već prava evropska turneja koja će pobedničke grupe odvesti u Nemačku, Holandiju, Austriju, Hrvatsku, Sloveniju, Francusku, Španiju i Belgiju, na main stage-ove festivala koji učestvuju u „com_unity“ projektu.

Bendovima koji su se prijavili za takmičenje obezbeđena je medijska podrška i vidljivost zahvaljujući medijskim partnerima, prvenstveno webzinima i reggae portalima, koji su bazirani širom Evrope, od Portugala do Hrvatske i severnih zemalja.

Ove godine posebna pažnja će biti posvećena „istorijskim“ italijanskim bendovima, tj. onim bendovima čiji se putevi već godinama ukrštaju sa Rototomom. Osam njih, odabranih od strane međunarodnog Rototom komiteta, će učestvovati u takmičenju za italijansku nagradu, poseban događaj na kome će italijanski bendovi imati priliku da nastupe pred predstavnicima svih najznačajnijih festivala i medija u Evropi. Na sceni će nastupati najbolje italijanske reggae grupe a gledaće ih najznačajniji evropski promoteri i mi koji čvrsto verujemo da italijanska muzika zaslužuje da prevaziđe granice zemlje i postane jaka u Evropi.

Niže su navedeni osnovni koraci takmičenja. Za više informacija ne oklevajte da nas kontaktirate:

Rototom Sunsplash Media Office

Phone +39 434.977314, fax +39 434.977883, email: media@rototom.com

REGGAE CONTEST (TAKMIČENJE) NA ČETIRI STAGE-a

DEADLINE: 25. april

Reggae i ska bandovi su pozvani da učestvuju na takmičenju. Formulari za prijavu se mogu naći na web sajtu Rototoma www.rototomsunsplash.com i na 23 web sajta festivala com_unity partnera.

Od 26. aprila do 15. maja: MP3 SELECTION

Lista bendova i info lista s 2 mp3 pesme će biti dostupna online. Tehnički žiri formiran od strane predstavnika festivala i medijskih partnera će ocenjivati bendove. Međutim, 50% glasova će dati publika. Pozivamo sve da učestvuju u glasanju i odaberu šest finalista.

5. jul: ITALIAN AWARD live

Osam italijanskih bendova odabranih od strane Sunsplash i evropskih partnera će biti pozvani da nastupe u četvrtak, 5. jula u festivalskoj zoni u Osoppo. Dva benda će biti odabrana da učestvuju na finalu reggae takmičenja sledećeg dana. Događaj počinje u 18:30. Ulaz je slobodan.

6. jul: REGGAE CONTEST FINALE live

Na sceni će nastupati osam bendova, tj. šest finalista odabranih kroz mp3 takmičenje i dva benda sa italijanskog finala. I publika i tehnički žiri imaju pravo da glasaju i izaberu pobednika.

Događaj počinje u 14:30. Ulaznica za ovaj događaj košta 22 evra i važi za ceo dan.

Nagrada je evropska turneja koja počinje na main stage-u Rototom Sunsplash festivala u subotu, 7. jula a nastavlja se na com_unity festivalima.

THE COM_UNITY REGGAE CONTEST

12 REGGAE FESTIVALA u 9 evropskih zemalja

6. – 14. jul Rototom Sunsplash, Osoppo, Italija

19. – 21. jul Seasplash Pola, Hrvatska

20-22. jul WeedBeat Hannover, Nemačka

21. jul Belarreggae Amorebieta, Španija

3. – 4. avgust Reggae Sun Ska Meddoc, Francuska

10. – 11. avgust House Of Riddim Festival Austrija

10. – 12. avgust Reggae Sundance Eersel, Holandija

10. – 12. avgust Reggae Jam Bersenbruck, Nemačka

16. – 18. avgust Samo Reggae Stan Slovenska Bistrica, Slovenija

17. – 19. avgust Chiemsee Reggae Festival Nemačka

30. avgust – 1. septembar Foundation Reggae Festival La coruña, Španija

Očekuje se potvrda: Reggae Geel, 4. – 5. avgust, Belgija

11 REGGAE MEDIJA u 10 evropskih zemalja

Rastasnob.it (Italija), Riddim.de and Reggaenode.de (Nemačka/Austrija),

Reggae.fr (Francuska), Reggae.ch and Reggaeradio.ch (Švajcerska),

Reggaefever.nl (Holandija), Slove-reggae.com (Slovenija),

Reggae-news.net (Španija), Inforeggae.net (Portugal),

Belgijski reggae medij će biti naknadno objavljen