Home [konkursi] Konkurs za nagradu „Dr Zoran Đinđić“Konkurs za nagradu „Dr Zoran Đinđić“

Konkurs za nagradu „Dr Zoran Đinđić“Konkurs za nagradu „Dr Zoran Đinđić“

47
0

 Naučne institucije i svršeni diplomci i postdiplomci filozofskih i socioloških nauka u narednih 30 dana mogu da konkurišu za nagradu „Dr Zoran Đinđić“ na poziv Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj i Univerziteta u Novom Sadu.
U javnom pozivu objavljenom u jučerašnjem izdanju lista „Danas“ navodi se da za nagradu „Dr Zoran Đinđić“ za mladog naučnika i istraživača za 2008. godinu kandidate predlažu naučne institucije, a inicijativu tim institucijama mogu uputiti i druge organizacije i pojedinci. Kandidat za nagradu, između ostalog, mora biti angažovan u naučno-istraživačkim programima u institucijama Vojvodine, mora biti mlađi od 35 godina, kao i da ranije nije dobijao ovu nagradu.
Za nagradu „Dr Zoran Đinđić za najbolji diplomski rad, završni rad na diplomskim akademskim studijama – master ili magistarski rad iz filozofskih i socioloških nauka“ mogu konkurisati diplomci i magistri iz tih oblasti sa univerziteta u Srbiji. Najbolji mladi naučnik će biti nagrađen diplomom i novčanom nagradom od milion dinara, a autoru diplomskog ili završnog rada na master studijama, pored diplome, pripašće i 300.000 dinara.